You are here
Home > Konyha >

Így találd meg a számodra tökéletes mosógépet!

mosógépek

A turmixgépek sokoldalú konyhai eszközök, amelyek jóval többre képesek, mint hagyományos turmixok készítésére. Érdemes megismerni őket, hogy kiaknázhassuk a bennük rejlő lehetőségeket. A kereskedelmi kínálatban található turmixgépek sokféle felszereltséggel érhetők el. Az alábbiakban arra a kérdésre keressük a választ, milyen turmixgép való nekünk…
Elsőként azt érdemes eldönteni, milyen típus szolgálja az igényeinket; a kínálatban hagyományos asztali turmixgépek, multifunkciós gépek, smoothie készítők, gyümölcsfacsarók és botmixerek találhatók.

A mai napig a hagyományos turmixgépek a legelterjedtebbek. A sikerük titka az egyszerűségükből adódik; a nagyméretű edény és a testben elhelyezett motor rendszerint képes kielégíteni az általános igényeket, különösen abban az esetben, ha kicsit magasabb teljesítményt választunk. Egyszerűségüknek köszönhetően az áruk is kedvező. A multifunkciós gépekért jellemzően többet kell fizetnünk. Ezek nem sokban különböznek a hagyományos turmixgépektől, viszont több funkcióval és extrával rendelkeznek. Nagyszerűen használhatók szilárd ételek és magvak őrlésére is; ezt a funkciót rendszerint külön edény és kés segíti. Sok esetben alkalmasak a sokkal drágább robotgépek kiváltására, persze nem képesek minden igényt kielégíteni. Különálló kategóriát képviselnek az úgynevezett smoothie készítő gépek. A gyümölcsökből és zöldségekből készített turmixok kiváló eszköze, amelyek kényelmesen hordozható pohárral rendelkeznek. A gyümölcsfacsaró gépek képesek különválasztani a gyümölcsök levét és a különböző darabokat. Ennek köszönhetően az elkészített ital ritkább, könnyebben iható, de a gyümölcs értékes tartalmai részben elvesznek. Szót kell ejteni a botmixerekről is, amelyek végét az ételbe mártva végezhetjük a turmixolást. Ennek köszönhetően rendszerint nincs szükség különálló edény használatára.

A számunkra megfelelő turmixgép kiválasztása érdekében több tulajdonságot érdemes szem előtt tartani. Az egyik tulajdonság a készülék mérete, illetve tárolókapacitása. Vonzó lehet egy olyan gép, ami segítségével egyszerre két és fél liter folyadékot turmixolhatunk, ekkora kapacitásra azonban a legtöbbünknek soha nincs szüksége. Az ilyen gépek helyigénye azonban jelentős… Érdemes tehát megfontolni, milyen kapacitást választunk.

Érdemes foglalkozni a teljesítmény kérdésével is. Ha csupán turmixot szeretnénk készíteni, egy 500 wattos eszköz elegendő lehet számunkra. Magasabb teljesítményre abban az esetben van szükség, ha alacsony nedvességtartalmú ételeket, humuszt, mogyoróvajat és egyéb magvas élelmiszereket szeretnénk előállítani. Érdemes olyan készüléket választani, ami úgynevezett pulse funkcióval rendelkezik; ennek köszönhetően rövid ideig extra nyomatékra képes az eszközünk. Persze nem szabad megfeledkezni arról, hogy a motorteljesítmény önmagában nem minden; amennyiben a kések minőségtelenek és élettelenek, a magasabb teljesítmény sem képes tökéletes munkavégzésre.

A kiválasztásnál érdemes figyelmet fordítani a kancsó anyagára is. A legtöbb készülék műanyag kancsóval rendelkezik, de ezek minősége is jelentős eltérést mutathat. A gyengébb minőségűek karcolódhatnak és felvehetik az ételszagot. Az üveg változatok esetében nem kell ilyesmitől tartani, viszont törhetnek. A fémedények gyakorlatilag tökéletes választást jelentenek, hiszen strapabírók, könnyen tisztíthatók és még szépek is, viszont jellemzően drágábbak.

Top