You are here
Home > Munka >

A festéshez mindenki ért?

festo

Manapság ha valaki festőt, burkolót keres, fel kell készülnie, hogy hónapokat kell várnia a mesterre. Sokan úgy gondolják, hogy rendelkeznek némi kézügyességgel, és saját maguk fognak bele a munkába, de anélkül, hogy kellő szakmai felkészültséggel rendelkeznének. Másoknál esetleg a festés költségvonzatai miatt merül fel a saját munka.

Ugyanakkor reklámok sokasága buzdít arra, hogy saját magunk lássunk neki otthonunk szépítésének. De vajon sikerül-e elérni a reklám által sugárzott célt, vagy akár többet ártunk a kontár munkával. A szakemberek véleménye szerint többet veszíthetünk a sietséggel. Bele sem gondolunk, hogy ez egy szakma, például a falhibák kijavítása, a glettelés már szakértelmet igényel.

A gyártók ebből a célból fejlesztettek ki olyan egyszerűbben használható festékeket, amivel bátorítják a vásárlókat, hogy önállóan fesse ki a lakását. Ezek a festékek amellett, hogy csepegés mentesen  jól fednek, és gyorsan is száradnak. Ugyanakkor nálunk is terjed, hogy az otthonokat nemcsak a falak elhasználódásakor, hanem gyakrabban festik. Ehhez a gyártók tanácsokkal segítenek a tökéletes eredmény eléréséhez, és a fogyasztó otthonához, ízléséhez passzoló színvilág kialakításához.

Viszont nem árt a szakember tapasztalata és tudása, ha a felület repedezett, elkrétásodott, vagy foltokban levált. Nem véletlenül tanulják ki alaposan a szakma csínját-bínját. Festő, mázoló tapétázó tanfolyam keretében is akár 10 hónap alatt (560 óra gyakorlat, 240 óra elmélet) lehet végzettséget szerezni. Ha azt szeretné, hogy munkája időtálló legyen, célszerű a festés megkezdése előtt kikérni egy hozzáértő festő tanácsát.

Top