You are here
Home > Konyha >

Fogantyúk a lakásban

fogantyuk

A fogantyúkat sokan elhanyagolható apróságnak tekintik a lakásban, pedig egy jó fogantyú ugyanolyan fontos lehet, mint maga a bútor színe és stílusa. A választék hatalmas, sokszor egy bútor a hozzá járó fogantyú lecserélésével hangulatosabb és egyedibb, sőt talán még szebb is lehet.

Az előre gyártott bútorok többségéhez jár a fogantyú (hacsak nem marad ki, véletlenül a csomagból), a saját készítésűeknél azonban mindenképpen nekünk kell kiválasztanunk a legjobbat. A választás legfontosabb szempontja az alapanyag. Lehet fém, fa, porcelán, üveg, műanyag, vagy ezek valamilyen keveréke. A design területén még hatalmasabb a választék, dönthetünk a klasszikus, a modern, a művészi vagy akár az egészen absztrakt darabok mellett is.

Általában a stílus az alapanyaghoz társul, az igazi klasszikus stílusú fogantyúkat leginkább a fa- és porcelánanyagúak között találhatjuk meg. Általában a keresett anyag-forma párosításhoz egy általános méret is társul. Természetesen mindegyik típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai.

A fogantyú kiválasztását segíti az is, hogy hová szánjuk. A gyermekszobába általában műanyag, vagy fa fogantyúkat szoktak keresni, a nappaliban szinte bármi jól mutathat, a krómtól a fán keresztül egészen az ezüst és aranyhatású is. A konyhában az utóbbi időben a fém fogantyúk különböző változatai terjedtek el, de mindez csak ízlés kérdése, mindig a bútorhoz válasszunk fogantyút, hiszen ez mégiscsak egy tartozék, akkor is, ha fontos tartozék.

Top