You are here
Home > Szauna >

Finn szauna jellemzői

finn szauna jellemzői

A szaunáknak több fajtája ismert, a két legnépszerűbb az infraszauna és finn szauna. Egyre több család, vagy baráti társaság dönt saját szauna mellett. Egy jó szauna építésébe érdemes belevágni, amellett hogy jó befektetés, hosszú távon megtérül az egészségre gyakorolt pozitív hatása miatt.

Ma már egyre többen választják feltöltődésre és kikapcsolódásra a szaunázást, ugyanakkor betegség megelőző hatása is jelentős. A két ismert fajta közötti választás nem könnyű érdemes figyelembe venni például a család összetételét, vagy az egészségi állapot is. Az árát nagyban befolyásolja a gyártó, a szauna kapacitása, de nagyban függ attól, hogy hány személyes változatot szeretnék vásárolni, vagy kialakíttatni.

A finn szauna jellemzői

A finnektől eltérően a finn szaunát elsősorban felnőttek használják. Hazánkban jóval szigorúbbak a szabályok, a wellness fürdőkben sem engedélyezett 14 éves kor alatti gyereknek a szauna használata. Az infraszaunát viszont egész fiatal kortól ajánlják és még az idősebb korosztály számára is. Egészségügyi szempontból a magas hőmérséklet miatt nem ajánlják a szív és érrendszeri betegségekkel küzdők számára.

finn szauna jellemzői

A finn szauna általában nagyobb helyigényű, viszont éppen ezért kiválóan alkalmas közösségi időtöltésre. A finn szauna építése jóval bonyolultabb, mint az infraszaunák előre gyártott paneljeinek összeállítása, és mindenképp ajánlott szakember bevonása.

A használat gyakoriságában is vannak különbségek, a finn szaunát csak maximum heti két alkalommal javasolt használni. A felfűtése egy bizonyos időt igénybe vesz, energetikai szempontból drágább a fenntartása.

A finn szaunák magas hőmérséklet és páratartalom jellemzi, a lelke a kályha, amellyel a meleget lehet szabályozni.

Top