You are here
Home > Szauna >

Mi a különbség az infraszauna és a finn szauna között?

különbség a finn szauna és infraszauna között

Köztudott, hogy a szaunázás nem csak megnyugtat, és relaxál, de segít új energiákkal feltöltődni, hiszen a forró fülkében eltöltött idő alatt nem csak a méreganyag, hanem a feszültség is távozik. Habár az otthoni wellness kialakítása sokak számára számít luxusnak, egy kis helyet elfoglaló infraszauna, vagy finn szauna hosszú távon megéri a befektetést, hiszen az év bármely napján használható, és jelentősen hozzájárulhat a kiegyensúlyozott mindennapokhoz.

Miért hasznos szaunát kialakítani az otthonunkban?

Különösen a téli évszakban kellemes időzni a forró kabinban egy fárasztó nap végén. Ma már az otthoni szauna nem álom, hiszen a kis kétszemélyes szaunák kényelmesen kialakíthatók a legtöbb otthonban, például egy kihasználatlan pincében, vagy alagsorban is. Ugyanakkor, ha már megvan több az előnye, mint a hátránya, hiszen évszaktól függetlenül igazi pihenőhelye lehet a családnak.

Hasznos tippek a szauna típus kiválasztásához

Mielőtt döntenénk érdemes megismerni a különbséget az infraszauna és a finn szauna között, illetve mindkettőt kipróbálni. Ezen információk és tapasztalatok birtokában könnyebben lesz a vásárlást az egyéni igényeinkhez igazítani.

A finn szaunában a forró levegő fejti ki a kedvező hatást, jelentősen megemelkedik a pulzusszám és felturbózott anyagcsere révén távoznak a méreg és salakanyagok. Az ajánlott hőmérséklet fejmagasságban 75-90 Celsius fok környékén van, amely jótékonyan hat a szív és érrendszeri problémákra. Kiváló bőrpanaszok, allergiás panaszok enyhítésére és izomláz megszüntetésére. Jó tudni, hogy a finn szauna használata csak legfeljebb heti két alkalommal javasolt.

A hagyományos szaunával ellentétben az infraszunában az infrasugár segítségével lazul fel a méreg anyag és a salakanyag, amely behatol be a bőrfelszín alá és onnan hőenergiává alakul és szervekhez is tovább áramlik. A káros anyagok a verejtékkel távoznak. Az infraszauna hőfoka – típustól függően 35-45 Celsius fok környékén mozog.  Így egyértelműen a szaunázás kíméletesebb módjának tekinthető, hiszen nagyon sokan vannak, akik nem bírják a finn szaunában lévő magas hőmérsékletet, illetve orvosilag nem javasolt számukra. Míg a finn szauna csak heti kétszer, addig az infraszauna akár napi szinten is használható egy-egy fél órás időtartamra.

Az infraszauna vs. finn szauna kivitelezése

Az infraszauna kivitelezésének egyik előnye, hogy házilag is beüzemeltethető, nem szükséges villanyszerelő szakembert bevonni. Viszont a finn szauna működtetéséhez háromfázisú hálózatot, a köznyelvben ipari áramot kell előzetesen kialakíttatni.

 

Top