You are here
Home > Otthon >

Pincéből egyedi játékszoba

gamer szoba

Amennyiben van a házadban egy szabad szoba, egy kihasználatlan dolgozószoba vagy egy pincesarok, máris lehetőséged van egy játékszoba kialakítására. Mindig is erre vágytál? Valósítsd meg az álmod! A hobbiszobák manapság nagy népszerűségnek örvendnek. Legyen szó játékról, meccsnézésről vagy csak egy pihenő oázisról, ahová egy hosszú nap után visszavonulsz, ez a helyiség tökéletes megoldás. A konyha mellett egy otthoni játék vagy pihenőszoba lehet a családi tevékenységek meghatározó helye.

Az első lépés természetesen az, hogy eldöntsd, milyen játékokkal szeretnétek játszani. Kialakításakor az egyik legfontosabb tervezési alapelvet kell szem előtt tartani, vagyis a játékszobát egy vagy két nagyobb játék köré kell építeni. Ideális esetben a játéktérnek egyensúlyt kell teremtenie a funkcionalitás és a kényelem között, ezért fontos a nagy tér és kényelmes ülőhely biztosítása.

A biliárdasztal az egyik legfelkapottabb, ha játékszoba kialakításról van szó. Meglehetősen drága, de azonnal feldobja a szobát, még akkor is, ha csak egy pincébe helyezed, az egész helyiség felértékelődik. Dekorációként használhatsz egy nagyméretű szőnyeget, valamint az asztal fölött elhelyezett design világítás és egy koktél sarok hozzáadása is remek ötlet. A lényeg az, hogy jól érezd magad a szobában és a díszítő elemek tükrözzék a személyiséged.

Tervezhetsz egy gamer sarkot is, melynek alapvető kellékei közé tartozik a magas színvonalú szórakoztató rendszer, a kényelmes bútorok, a játékos dekoráció, a hűvös világítás és a kifogástalan számítógépes beállítás. Egy kivetítő felállítása nagyszerű lehet mind a videojátékokhoz és a filmestekhez is.

Hogyha inkább a labdajátékok vonzanak, akkor az asztali foci szintén tökéletes elképzelés. Egy minőségi csocsóasztalra mindenképpen érdemes áldozni, mert a nagyobb igénybevételhez erős szerkezetre van szükség. Egy komfortos sarokkanapé elhelyezése lehetővé teszi a játékosok számára, hogy a fordulók között egy-egy gyors szünetet tartsanak, valamint a vendégek is kényelmesen nézhetik a bajnokságot.

Mindezek mellett, ha igazi focirajongó vagy, miért ne teremthetnél stadion hangulatot a szobában? Abban az esetben, ha az otthon melegéből szeretnél szurkolni kedvenc csapatodnak, akkor a megszokott közösségi élménytől és az aréna hangulatától a négy fal között sem kell elbúcsúzni. Egy ideális kijelző elengedhetetlen a sportközvetítésekhez. Érdemes nanocellás LED-LCD vagy OLED tévét választanod, hiszen ezekkel a kijelzőkkel nem fog elmosódni a kép meccs közben. Valamint lássuk be, focimeccs sör nélkül nem igazi élmény, úgyhogy könnyedén söröző hangulatot hozhatunk létre egy otthoni sörcsap beszerzésével. Az igazi focikedvelők a sportfogadás online verzióját is kipróbálhatják a szurkolótársakkal, amely még izgalmasabbá teheti a meccsnézést.

Pókerparti a haverokkal? Miért is ne? Stílusosan a saját otthonodban. Vitathatatlan tény, hogy a póker a világon az egyik legnépszerűbb kártyajáték. Ha igazi pókerarc vagy, akkor érdemes a barátokat egy kifinomult pókerasztallal várni. Egész más lesz a hangulata a játéknak, ha egy valódi pókerterem hangulatot varázsolsz az otthonodba. A válaszható asztalok egy része összecsukható, tehát nem kell aggódni a helyhiány miatt.

Végső, de nem utolsó sorban ne feledkezz meg a gyerekekről sem, ha játékszobát alakítasz ki. Tartalmazzon elegendő családi szórakozási lehetőséget, beleértve többcélú játékasztalokat sakk, társasjáték, kártyajátékok számára. A négyüléses, összecsukható kártyaasztal nagyszerű választás, valamint  társasjátékpolc kialakítása is jó ötlet, a könnyű hozzáférés érdekében.

A játékszoba az a hely, ahol megvalósíthatod önmagad, akár az egyszerűséget választod, akár hatalmas monitorokat, trendi bútorokat vagy modern díszítő elemeket. A legfontosabb, hogy az igényeidnek megfelelő legyen, tükrözze a személyiséged. Végső soron minden dekorációs ötlet a személyes preferenciákon múlik, de egy biztos, ezt a szobát imádni fogod.

Top