You are here
Home > Szauna >

Finn szauna áramfogyasztása

finn szauna áramfogyasztása

Nem csoda, hogy a szauna a wellness létesítmények egyik fő vonzereje, az egyik legjobb módja az egészség megőrzésének. Ma már spa élményért otthonról sem kell kimozdulni, azt, hogy mekkora áramszámlával fogunk találkozni, több tényező is befolyásolja.

Mi befolyásolja a finn szauna áramfogyasztását?

Habár az otthoni szaunázás egészen más élményt nyújt, mint a nyilvános használatú, egy az igényekhez és ízléshez igazított szauna kellemes családi és közösségi események színtere lehet, és egy új típusú pihenés és kikapcsolódás lehetőségét nyújtja a minden napokban. Fontos, hogy a szauna bekötéséhez szakképzett villanyszerelő szükséges. Azt, hogy mennyi a finn szauna áramfogyasztása, nem könnyű egyetlen összeggel meghatározni, hiszen több dolog is befolyásolja és eltérő lehet szaunánként is.

Szauna mérete

A két népszerű szauna típus közül az infraszauna fenntartása energetikai szempontból olcsóbb, ráadásul a finn szauna felfűtése egy bizonyos időt vesz igénybe alkalmanként. Az áramfogyasztást befolyásolja a méret, egy kétszemélyes szauna felfűtése jóval kevesebb áramot igényel, mint az öt személyes változat.

Szauna fala

A szauna anyaga is befolyásolja az áramfogyasztást. Igen látványos az üvegfalu szauna, viszont az üveg sokkal rosszabb hőszigetelő, mint a fa, így ha hosszútávon a takarékosság az elsődleges, és nem az esztétikai szempontok, akkor inkább fát válasszunk.

Kültéri-vagy beltéri

A szauna fogyasztását befolyásolja a külső hőmérséklet, amelynek a kültéri szaunák esetében van jelentősége. Meleg évszakban több energia szükséges a felfűtéshez, mint a télen mínuszok idején.

 

Top