You are here
Home > Szauna >

Finn szauna előnye

finn szauna előnye

A meleg évszakokkal összehasonlítva megállapítható, hogy az őszi téli időszakban sokan növelik meg a szaunázás gyakoriságát és az időtartamát is. A tapasztalatok szerint már heti egy alkalom nagyjából egy hétre fejti ki a hatását, viszont a rendszeres szaunázás hosszú távon erősíti a szervezet ellenállóképességét és védelmet nyújt a felsőlégúti megbetegedésekkel szemben is.

Miért előnyös a finn szauna?

A szaunázás rendkívül hasznos tevékenység: egészséges és kellemes időtöltés is, ugyanakkor a nyilvános szauna használat közösségi élményt is jelent. Másrészt ma már kiváló minőségű kályhával fűtött finn szaunák találhatók meg a piacon. Így már otthoni feltételek között is rendszeresen lehet a test és a lélek harmóniáját megteremteni. A finn szauna a méretéből adódóan is alkalmas kisebb-nagyobb családok, baráti társaságok együttes időtöltésére.

A tapasztalatok szerint a legtöbb szaunázó hetente egyszer, nagyjából azonos napokon jár szaunázni. A finn szauna számos előnnyel rendelkezik, az egészségre gyakorolt hatásán túl a jó közérzetet érdemes kiemelni. Érdemes példát venni a finnekről, akik hosszú-hosszú ideje szaunázással tartják karban a testüket és a lelküket, nem véletlen, hogy túlélték a fagyokat az állandó zord, fagyos körülmények ellenére.

A szaunázás egyfajta kikapcsolódás és feltöltődés, ezért fontos, hogy ne szenvedésként éljük meg, kezdetekben csak annyit szaunázzunk, amennyi jól esik, fokozatosan szoktassuk hozzá magunkat a felhevített környezethez- amíg nem szokott hozzá a szervezet, érdemes az alsó padokon helyet foglalni.

 

Top