You are here
Home > Lakberendezés >

Tetőtéri konyhák berendezése

Tetőtéri konyhák

A tetőtéri lakások egyetlen hátránya a tetőtéri részek 1,9 méter alatti részének nehéz kihasználhatóságából adódik. A tetőtéri lakások általában egyedi gondolkodásmódot és sok ötletességet kívánnak, hiszen berendezésük sokkal gyakrabban igényel egyedi tervezésű bútorokat, mint a hagyományos lakások.

Az esetlen alak, a csonkított falfelületek, a tetőtéri ablakok, mind-mind új lehetőséget rejtenek magukban. Aki először költözik ilyen lakásba, az a legelején gondnak látja ezeket a faldőléseket, pedig csak némi nyitottságot igényelnek. A tetőtéri lakások számomra művészibbek, és nagyon sokszor hangulatosabbak egy ugyanabban a házban lévő emeletihez képest, de természetesen akad bőven kivétel is.

Nem olyan régen egy ismerősöm tetőtéri lakásában a konyha átalakítás utáni képe indított ennek a cikknek a megírására. A konyha tetőtéri oldala nehezen kihasználható volt és egyébként is a konyha méretei mindenképpen hagytak némi kívánnivalót maguk után, mert a lakás méreteihez képest kicsi volt. Ilyenkor egy lakberendező mindenképpen mélyen az ötlettárába nyúl, nem tettek másképpen barátaim sem.

A tető csapott oldalára oda tervezett, de egyszerű bútorok kerültek. Így azon az oldalon egy tágas tárolófelület kapott helyet. A másik L-alakú falrészen a konyha gépelemei sorakoztak pultfelületekkel elválasztva. A dolog egyedi hangulatát a csempézés adta, mivel elég egyedi, rozsdamentes acél csempékkel burkolták a falakat egészen a mennyezetig (még így is csak 4 négyzetméternyi csempéről volt szó). A csempék fémes hatását nagyon jól kiegészítették a rozsdamentes gépek is.

A helyiség kicsiségét így ilyen egyszerűen meg lehetett növelni, mert a térérzetet nagyszerűen becsapja ez a fényes, visszatükröződő felület. Az acélcsempe nem olcsó, de kis felületeken alkalmazva még megfelelő az ár-érték aránya.

Top