You are here
Home > Kert >

3+1 őszi virágzó kerti virág

Őszirózsa

Az ősszel virágzó évelők eddig, mint valamiféle gyomnövények, csendesen megbújtak a tavaszi, nyári virágözönben, most azonban rajtuk a sor. Míg elnyílt évelők már a téli álomra készülődnek, ők most mutatják meg igazi valójukat. Az évelő növények divatja régóta hódít, az Egyesült Államokban külön alakultak évelőágyások beültetésére kertész specialisták. Hazánkban is egyre jobban terjed az évelő növények iránti kereslet, egyre nagyobb igény van az év minden napján virágokban pompázó kertek kialakítására. Hiszen az évelő növények ültetésével olyan változatosságot vihetünk a kertbe, amelyet egyébként csak az egynyári növényekkel tudnánk elérni.

Őszirózsa

Az őszirózsák a kertek leggyakoribb díszei ebben az időszakban. Széles faj- és fajtaválasztékuk, valamint hibridjeik révén rendkívül nagy változatosságban találkozhatunk velük. Az egész éves gondoskodást és a jó kerti talajt őszi virágzásukkal hálálják meg. termetük a 30 centimétertől másfél méterig változhat, virágaik pedig fehér, piros, a rózsaszín és a lila valamennyi árnyalatában nyílnak.

Őszirózsa

Érdes napszemvirág

Ősz közepéig virágzó, akár másfél méter magasra is megnövő évelő. Erőteljesen növekszik, viszont kevés gondozást igényel, így nyugodt szívvel ajánlható minden kertbe. Napos helyre, laza szerkezetű, tápdús talajba ültessük. A talaj kiszáradása visszaveti a fejlődésben, ezért az öntözésre mindenképp szánjunk némi időt.

Érdes kúpvirág

Ahogy rövidülnek a nappalok, úgy egyre jobban látni a kúpvirág napkorongra emlékeztető virágzatait, amit az aranysárga sugárvirágok és a feketekúpot képzőcsöves virágok alkotnak. A gazdag virágzáshoz viszont elengedhetetlen az egész évi rendszeres gondoskodás. Virágaiban júliustól augusztus végéig gyönyörködhetünk.

kúpvirág

Varjúháj

Felálló szárú évelők, magasságuk 30 cm-től egy méterig terjed. Leveleik egész évben üde színfoltok a kertben, de igazi díszüket csak kora ősszel mutatják meg. A nagyméretű, lapos bogernyőkben nyíló virágok bordók, rózsaszínűek, vagy fehérek lehetnek. Sokoldalúan felhasználható, mutatós növények.

Varjúháj

Top