You are here

Gipszkartonos munkálatok

gipszkartonos

A gipszkarton számos előnyös tulajdonságának köszönhetően a beltéri burkolási munkálatok többségénél rendkívül jó választásnak bizonyul. Strapabíró képessége, tűzállósága és kitűnő hő-,és hangszigetelő képessége alapján nem csupán burkolásra, hanem akár helységeink közti válaszfalak építésére is roppant megfelelően használható. Könnyű szállíthatósága, felhelyezhetősége és megmunkálhatósága alapján akár házilagos felhasználásra is ajánlott.

Válaszfalként való beépítése gyors és ha egy idő után megunjuk lakásunk elrendezését, könnyedén szétbonthatjuk a gipszkarton segítségével emelt falat.

Talán leggyakrabban álmennyezet készítésére használják, hiszen egyenletes falfelületet biztosít, és a nagy belmagasság csökkentésére is megfelelő alapanyagnak bizonyul. Bár erre a célra való felhasználásakor némileg bonyolultabb eljárást igényel, mint a szintén álmennyezet készítésére alkalmas hungarocell, ám előnyére szóljon, hogy jóval tartósabb megoldás, mint a hungarocell téglák használata. A gipszkarton álmennyezetként való felhasználása során nem lehetetlen megvalósítani a világítási, vagy légkondicionálási eszközök vele való tökéletes egybeépítését sem.

Legegyszerűbb felhasználási területét tekintve a falfelület vakolása helyett is igénybe vehetőek a gipszkarton lapok, ezzel olyan egyenletes felületet létrehozva, melyet talán kőművesmunkával soha nem sikerülne.

Számos előnyös tulajdonságának és viszonylag alacsony árának köszönhetően tehát a lakásfelújítás szinte minden területén jó szolgálatot tesznek a különböző méretben beszerezhető gipszkarton lapok. A kapott sima felület kedvünk szerint festhető, vagy akár tapétát is ragaszthatunk rá. Egyetlen dolgot nem szabad azonban tenni vele, és ez a meszelés. A mai modern beltéri festékek mellett azonban elmondható, hogy a meszelés korszaka már-már leáldozóban van.

Top