You are here
Home > Otthon >

A reggelizőpult

reggelizőasztal

A reggelizőpult az édesanyák álma, hiszen reggelente még a külön étkező és külön konyha kialakítású lakásokban is lesz hely leültetni a gyerekeket, úgy hogy szemmel is tudjuk tartani őket, miközben mi az uzsonnájukat készítjük.

A reggelizőpult nagyobb helyiségekben a G-alakú konyhák benyúló szára szokott lenni, a kisebb helyiségekben viszont egy kevésbé hasznosítható falfelületet szoktak feláldozni erre a célra. A nagy konyhákról most nem beszélnék, mivel, mint már annyiszor említettem, ott mindig mindent sokkal könnyebb megoldani.

A kisebb konyhákban azonban egy ilyen falon futó polc további helyvesztést jelent a konyhaszekrények rovására. Ilyenkor azt ajánlanám, a pult felett egészséges távolságra (minimum 45 centiméternyire) már van lehetőség akár a felső falon futó ajtós konyhaszekrények felhelyezésére, akár valamilyen nyitott szekrény, polc, vagy dobozfakkok felhelyezésére. Ilyen megoldásokkal alapterületre kevés plusz térre van szükségünk, és a tárolási területből elvett részeket pedig könnyen pótolhatjuk az előbb említett megoldással.

Kevéssé lesz kaotikus jellegű a konyhánk ezen pontja, ha a szekrény és polcrendszer, illetve a reggelizőpult és a székek, harmonizáló esetleg semlegesebb, a fallal megegyező vagy közel megegyező színűek, mivel így beleolvadnak a háttérbe és kisebbnek tűnnek. Amennyiben a reggelizőpultot kicsi konyhába tervezzük, mindenképpen szellős, vékonyabb lábakon álló pultot tervezzünk.

Sok barkácsboltban van már lehetőség külön munkapultokat méretre vágatni és különböző lábakat válogatni. A lapot mindenképpen erősítsük fel a falra, a lábakat pedig csak alátámasztásképpen helyezzük el.

Top