You are here

Bízza a műanyag ablak választását az RS Ablak szakértőire!

műanyag ablak

Miért jó választás a műanyag ablak? Komfortos, gazdaságos és időtálló megoldás. Megmutatjuk, miért jó döntés a műanyag ablak azok számára, akik otthonteremtésben, lakásfelújításban vagy bármilyen egyéb helyiség korszerűsítésében gondolkodnak.

A műanyag ablakokkal kapcsolatban sok tévhit él még ma is az emberek fejében, ezek többsége azonban teljesen alaptalan. A műanyag ablakok ugyanis rengeteg előnnyel rendelkeznek, melyek kiválóan alkalmassá teszik őket a saját otthonunkban vagy bármilyen egyéb ingatlanban történő használatra.

Most összegyűjtöttük az legfőbb érveket, melyek mellettük szólnak, és megmutatjuk azt, miért érdemes az otthonteremtés vagy lakásfelújítás során jó minőségű, modern műanyag ablakokat vásárolnunk.

Kiváló hőszigetelő képesség

Az ablak az a felület, melyen keresztül lakásunk a hideg időben a leggyorsabban képes kihűlni. Éppen ezért fontos, hogy olyan nyílászárókat válasszunk, melyek jó hőszigetelő képességgel rendelkeznek. A modern többrétegű műanyag ablakok tökéletesen megfelelnek ennek a követelménynek. Ez egyszerre több dolognak is köszönhető.

Az 5/6 légkamrás műanyag nyílászárók esetében a korszerű tömítéseknek és az argongázzal töltött üvegezésnek is, melyek nagymértékben képesek megnövelni az ablakok hőszigetelő-képességet.

műanyag ablak

Tökéletes hangszigetelés

A többkamerás kialakítás és az argongázas tömítés nemcsak a megfelelő hőmérséklet megőrzésében, de a hangszigetelésben is segít. Sőt, a napjainkban kapható műanyag ablakok többsége sokkal jobb hangszigetelő, mint a hagyományos ablakok bármelyike. A legegyszerűbb kialakítású műanyag ablakok is képesek jól kint tartani a nemkívánatos zajt, a felsőbb kategóriás nyílászárók pedig kiváló tulajdonságokkal bírnak ebből a szempontból.

Éppen ezért a modern műanyag ablakok tökéletes megoldást jelentenek azok számára, akik forgalmas helyen, például főút mellett laknak, és szeretnék csökkenteni a folyamatos zajjal járó kellemetlenségeket. A jól megválasztott nyílászáró segít abban, hogy nyugodt éjszakáink legyenek, és többé sose kelljen kialvatlanul ébrednünk a rajtunk kívül álló körülmények miatt.

Energiatakarékos megoldás

A jó hőszigetelő képességük miatt a műanyag ablakok gazdaságos és fenntartható megoldást biztosítanak. Segítenek a fűtésszámla csökkentésében, és a ház vagy lakás energiaigényét is csökkentik. Éppen ezért tökéletes megoldást jelentenek abban az esetben, ha a jelenlegi szabályoknak megfelelő, energetikai szempontból megfelelő besorolású otthont szeretnénk építeni.

Az energiahatékonyság szempontjából a legjobb eredményt a három rétegű üvegezéssel gyártott műanyag ablakok érik el, nem véletlen, hogy ezeket már a passzívházak tervezése és kialakítása során is rendszeresen használják.

műanyag ablak

Egyszerű karbantartás

Míg a fakeretes ablakoknál az eredeti állapot fenntartása meglehetősen nehéz lehet, addig a műanyag nyílászárók esetében a karbantartás kifejezetten egyszerű. Csupán néhány dologra kell odafigyelnünk ahhoz, hogy ablakaink akár évtizedekig is jó szolgálatot tesznek.

Ilyen például a műanyag profil rendszeres tisztogatása, amely lehetővé teszi, hogy a nyílászáró megőrizze mutatós külsejét, és segít elkerülni azt, hogy az állapota romoljon. Fontos továbbá, hogy figyeljünk a tömítések ápolására, valamint időnként –legalább évente egyszer– megolajozzuk a vasalatokat.

Ha az ilyen apróságnak tűnő dolgokra odafigyelünk, biztosak lehetünk abban, hogy a műanyag ablakok nem csak komfortosabbá teszik a mindennapjainkat, de hosszú életűek lesznek és hosszú évekig, évtizedekig sem kell cserére, felújításra gondolnunk. Így a modern, műanyag nyílászárók egyszeri befektetés mellett garantálják majd háztartásunk kényelmét és biztonságát.

Miden otthonban ideális megjelenés

A műanyag ablakok akár teljesen egyedi méretezésben és formában, rengeteg különböző színben megrendelhetők. Az egyedi műanyag ablak kivitelezhető klasszikus formával, vagy más, például íves, háromszög, trapéz, vagy kör kivitelben is. Kínálatunkban közel 40 színben elérhető.

Ennek köszönhetően bármilyen stílusú otthonba megtalálhatjuk a megfelelő megoldást, legyen szó letisztult, modern dizájnról, vagy épp egy konzervatívabb, klasszikus megjelenésű külső és belső térről. Míg egy modern, skandináv stílusú otthonban remekül mutat egy fehér vagy szürke színű műanyag ablak, addig egy klasszikus lakásba akár famintázatú, az eredetire szinte megszólalásig hasonlító, mégis műanyagból készült nyílászárót is vásárolhatunk.

Alacsony ár, magas minőség

A műanyag ablakok egyik kiváló tulajdonsága, hogy általában alacsonyabb áron elérhetők, mint a klasszikus, fakeretes nyílászárók, ellenben ez nem jelenti azt, hogy alacsonyabb minőséget képviselnének. Sőt!

A fentebb már említett hő- és hangszigetelő képességüknek köszönhetően ár-érték arányuk kimagasló. Nem csak megfizethetőek, de hosszú élettartamúak is, és alacsony karbantartási igény mellett garantálják a tökéletes komfortot és biztonságot. Így hosszútávra tervezve sokkal jobb döntést jelentenek az egyéb alternatívákhoz képest.

Ha Ön is szeretne egyedi igényeinek megfelelő, modern, megbízható nyílászárókat saját otthonába, kérjen bátran ajánlatot tőlünk. Az RS Ablak munkatársai segítenek abban, hogy megvalósítsa egyedi elképzeléseit, és otthonát saját képére alakítsa.

Top