You are here
Home > Kert >

Őszi virághagymák ültetése

jácint

A tavaszi színpompás kertet ősszel kell megalapozni, az őszi virághagymák már szeptembertől ültethetők akár cserépbe, balkonládába akár a kert számos pontjára. Az őszi virághagymák hatalmas választéka kapható, kedvező áron vásárolható meg a különböző nárciszok, jácintok, krókuszok és tulipánok hagymái. Érdemes azonban megbízható helyről, kertészetből vásárolni.

Tippek az őszi virághagymák ültetéséhez

tulipán

Az őszi hagymások ültetési ideje, és telepítése

A hagymák szeptembertől október végéig ültethetők, a mutatós kerthez érdemes a virághagymákat csoportokba rendezni. Vegyük figyelembe, hogy másként vetnek tavasszal árnyékot egyes növények, mint az ültetés idején ősszel, és napos területet válasszunk.

A virágzásukat tekintve először a hóvirágok nyílnak, amelyet követnek a krókuszok és a nárciszok, majd a bódító illatú jácintok. Tavasz közepén, mikor már melegebb az idő virágzanak a tulipánok, a liliomfélék és a díszhagymák. Különböző hagymás színkollekciók is vásárolhatók, amelyek a kertet nem csak gyönyörűvé, de egyedivé is varázsolják. Ezek általában színvilágban összeillő különleges hagymás válogatások, amelyek még méretben, formában és virágzási időben is harmonizálnak egymással. Kedvelt virághagyma kollekció a 25 db-ból álló Pink Pack kollekció, amely a Tulipa ’Candy Prince’, az Allium ’Ostrowskianum’, és Hyacinthus ’Fondant’ fajtákból áll. Egyes virághagyma fajták kimondottan balkonládába, cserépbe való ültetése javasolt, ültetés előtt érdemes a csomagolási útmutatót tanulmányozni.

jácint

Az őszi hagymások földigénye

Jó tudni, hogy a nárciszok és a tulipánok tápdús talajban érzik jól magukat. A hóvirágokat laza szerkezetű humuszban gazdag földbe ültessük, és félárnyékos helyen fejlődnek.

A legkevesebb gondozást a krókuszok igénylik, akár sziklakertbe is telepíthetők. A hagymások általában a laza szerkezetű, jó vízelvezetésű talajt kedvelik. Ültető közegül általános virágföld ajánlott. Tulipán ültetéséhez érdemes egy kevés homokot és tőzeget keverni a virágföldhöz.

Top