You are here
Home > Otthon >

Az otthon melege karácsonykor: Feldíszített műfenyő

karacsony feldíszített műfenyő

A karácsony a kedvenc ünnepünk. Ilyenkor, az év leghidegebb és legrövidebb napjaiban mindannyian a meghittséget és a melegséget keressük. A szeretet ünnepe pedig nem múlhat el karácsonyfa nélkül, hiszen az otthon melegéről ilyenkor a feldíszített műfenyő gondoskodik. De miért emeltük ki, hogy műfenyő? Cikkünkből kiderül.

A fenntarthatóság napjainkban egyre fontosabb szempont. Életünk minden területén találunk fenntartható alternatívákat; nincs ez másképp az ünnepekkel sem. A műfenyő tartósságának köszönhetően nem egy, hanem több tíz (vagy, ha tovább örökítjük halálunk után, akár több száz) fát ment meg a kivágástól és így attól, hogy akár több tíz évnyi cseperedés után elszáradva a szeméttelepen végezzék, mindezt egy háromnapos ünnep kedvéért. Mivel elég egyszer megvenni, megkíméljük magunkat a felesleges pénzköltéstől, a bolygót pedig a pazarlástól.

feldíszített műfenyő

Praktikus megoldás

A műfenyő praktikus megoldás az ünnepekre. Legnagyobb előnyei között szerepel, hogy számos webshop kínálatában megtalálható, így a karácsonyi teendők hosszú listájáról legalább a fa vásárlást ki lehet húzni. Nem hullajtja a leveleit, ezért a takarítás is könnyebb utána, és mivel ezek a termékek általában talppal együtt kaphatók, a felállításuk is sokkal egyszerűbb. Az igazi fákhoz hasonlóan ezek is több méretben választhatók. Az egészen óriási, 2m-nél magasabb darabok igen impozáns látványt nyújtanak a családi ház nappalijában, míg egy kicsi műfenyő kiváló dekoráció lehet egy kisebb lakásban vagy akár egy irodában, ráadásul szinte bárhol elfér, így az ünnep végén elég egyszerűen csak elcsomagolni a következő évi karácsonyig.

Díszes szertartás

Bár elég egyszerűen elrakni, a műfenyőt is ugyanúgy feldíszíthetjük, majd leszedhetjük minden évben, így ennek a karácsony előtti szertartásnak sem kell búcsút intenünk. Tartósságának köszönhetően már sokkal korábban felállíthatjuk, így az egész adventi időszakban ünnepi hangulatot teremtve otthonunkban. Sokak képzeletében a műfenyő szó hallatán a csúnya retro darabok ugranak be, azonban a ma kapható termékek már kifejezetten esztétikusak, szinte összetéveszthetők az igazi fenyőkkel. Egyes darabok beépített világítással is el vannak látva, a fehér műfenyő pedig a havas tájat idézve teremt téli hangulatot.

fotók: canva.com

Top