You are here
Home > Otthon >

A napvitorla nem csak esztétikus, de könnyen rögzíthető akár erkélyre is

napvitorla rögzítése

Egyre több teraszon, és erkélyen láthatunk kifeszített napvitorlát vagy napernyőt, de egyre többen szereltetnek fel különböző árnyékoló berendezést. A napvitorlának számos előnye van, többek között igen kedvező az ára, és egyszerű a rögzítése.

A közelmúlt meleg nyáriasan meleg napok egy kis ízelítőt mutattak a közelgő forró évszakról. Erkélyeken, vagy teraszokon feltétlenül védeni kell magunkat, másrészt a forróságban árnyék híján nem kellemes a szabadban való tartózkodás. A napvitorla használata hazánkban nem nyúlik vissza hosszú időre.

Ausztrália és Új-Zéland felől terjedt el, ahol rendkívül erős az UV-sugárzás, és védekezés nélkül könnyen le lehet égni akár a szabadban, vagy a tengerparton.

A napvitorla előnyei

A napernyőkkel ellentétben a napvitorlák még koránt sem olyan elterjedtek, pedig kihelyezését jelentősen megkönnyíti, hogy nem szükséges hozzá speciális tartóoszlop sem. Ráadásul biztonságos is, gondoljunk a meglehetősen gyakori szeles alkalmakra, amelyek hirtelen akár a komplett napernyőt fel is boríthatták ezzel egyéb károkat okozva.

A jó minőségű anyagból készült napvitorla nem csak UV-álló, de a hirtelen jövő eső ellen is véd, a megfelelően beállított lejtés esetében. Továbbá képes ellenállni még a nagyobb szélnek is, ezért fontos a tökéletes rögzítése.

napvitorla

A napvitorlákból igen nagy a választék, mind anyagban, mind színében és formában. A barkácsáruházakban is kedvező áron kínálják a különböző paraméterrel rendelkező napvitorlákat.

Kávézók, éttermek általában a nagyobb szövési sűrűségű, száz százalékos fényzárást, sötétítést biztosító, víztaszító anyagú vitorla anyagot választanak. Viszont a hétköznapi fogyasztók körében népszerűek a kisebb szövési sűrűségű, 80-90 százalékos fényzárást, sötétítést biztosító vízlepergető vásznak.

Változatos színvilágban kaphatók, amely a különböző kertekben, teraszokon esztétikus látványt nyújt. Célszerű a világosabb árnyalatok közül választani, mivel azok nem csak a napsugarakat verik vissza jobban, de az élettartamukat is tovább őrzik meg.

Kaphatók háromszög, négyszög és akár ötszögű napvitorlák, de speciális üzletekben egyedi méretek, és egyedi alakban is vásárolhatók.

Top