You are here
Home > Otthon >

Világítás ötletek: a LED fényfüzér ezer arca

A LED fényfüzér az utóbbi években túlnőtte a karácsonyi világítás ötletek kategóriáját: éteri, nyugalmat árasztó fényei az év bármely szakaszában jólesnek a szemünknek.

A lehetőségek végtelen tárházából most kiválogattunk néhány hasznos ötletet – ha szívesen feldobnád otthonodat egy kis hangulatfénnyel, olvass tovább!

A lakás egyedi fényei

A LED fényfüzér sokoldalúságának köszönhetően beltéri és kültéri világítás ötletek megvalósítására is alkalmas.

Hálószobai és nappali világítás ötletek kedvelt eleme a fényfüzér, mert kellemes átmenetet nyújt a függő lámpák, olvasólámpák erősebb fénye és a teljes vaksötétség között. Filmnézős estékhez például kifejezetten ajánlott a LED fényforrás használata, és nemcsak azért, mert jól néz ki. A képernyő gyorsan váltakozó fényei, plusz a sötét szobával alkotott erős kontrasztja nagyon megterhelőek a szemeknek, akár fejfájást is okozhatnak. Ha azonban a TV mögött és/vagy mellett van egy kis extra világítás, ezt a káros hatást máris kiiktattuk. Az egészséges tévézés persze nem kell, hogy a dizájn rovására menjen! Az Union Knights LED világítás webáruház kínálatában biztos, hogy megtalálod majd a szobába tökéletesen passzoló megoldást.

A LED füzér fényei a legkisebbeket is elvarázsolják
A LED füzér fényei a legkisebbeket is elvarázsolják

Merész világítás ötletek: LED függönyt az ablakra!

Ha igazán drámai hatásra vágyunk, próbáljuk ki a fényfüggöny ablakra illesztését! Lágy fényáradattal borítja be a szobát, amely varázslatos hangulatot áraszt, és optikailag tágítja a legkisebb helyiségeket is. Akár meleg, akár hideg fényű verzióra esik a választásunk, biztosak lehetünk benne, hogy a legunalmasabb estéket is feldobja majd a fényben úszó nappali.

A LED fényfüggöny ugyanakkor kültéri világítás ötletek között is megállja a helyét. Számos kreatív példán keresztül láthatjuk, milyen egyedi karaktert képes kölcsönözni a teraszoknak, vagy akár a bejárati ajtó előtti térnek.

Világítás ötletek teraszra, erkélyre

Általános tapasztalat, hogy egy jól megválasztott LED fényfüzér még a legrobusztusabb beton erkélyt is képes megszelídíteni. Az erkély, legyen a mérete bármilyen pici is, óriási kincs. Ezért tegyünk meg mindent, hogy valóban élvezzük az ott töltött időt! Akár egy társasházi balkon, akár egy tágas terasz áll a rendelkezésedre, egy szép fényfüzér garantáltan kiemeli a tér előnyeit, és elvonja a figyelmet a hiányosságairól. Különösen kedves látványt nyújtanak a korlátra erősített kristály labda alakú fények. Mutatós terasz világítás ötletek még a borosüvegbe vagy befőttesüvegbe illesztett LED fényfüzér változatok is.

A jó világítás legegyszerűbb teraszt is hangulatos kuckóvá varázsolja
A jó világítás legegyszerűbb teraszt is hangulatos kuckóvá varázsolja

Kerted dísze lehet a kültéri fényfüzér

A LED fényfüzér a nyári kerti bulik elengedhetetlen kelléke. Amellett, hogy remekül kiegészítik akár a LED fáklyákat is, vidám és felszabadult légkört teremtenek – legyen szó egy nyugodt, kettesben töltött borozgatós estéről, vagy egy baráti grillpartyról. A napelemes fényfüzér ráadásul kifejezetten energiatakarékos és környezetbarát megoldás, így bűntudat vagy magas áramszámla nélkül élvezhetjük a fényeit.

Különleges hatást keltenek például a különböző színű, cseresznyevirág alakú kültéri fényfüzérek, de aranyos, kerthez passzoló választás a méhecske alakú égőkkel felszerelt dizájn – utóbbi garantáltan a gyerekek kedvence lesz. A kerti világítás ötletek világában akkor is megtalálod a számításod, ha inkább a letisztultabb dizájn kedvelője vagy. Ez esetben ütős opció a klasszikus, villanykörte alakú égősor, vagy egy geometrikus fém keretekkel ellátott változat. Bármelyik is legyen a Te világod, az Union Knights választékában megtalálod a stílusodhoz passzoló darabokat.

LED fényfüzér: a karácsony sztárja

Bár a fényfüzérek karakteres megjelenésére egész évben számíthatunk, a legfontosabb szezonjuk mégis a karácsony, illetve az azt megelőző hetek. A LED fényfüzér segít ráhangolódni az ünnep szellemére, és kültéren gyönyörűen kiegészíti (vagy, az utóbbi évek tapasztalatait tekintve, inkább pótolja) a hófödte kert látványát.

A karácsony az az időszak, amikor a legkövetkezetesebb lakberendezés rajongók is hátradőlhetnek. Ilyenkor igenis van helye a kliséknek, és semmi sem túl sok! A házfalra szerelt jégcsap fényfüzér, a napelemes kerti “cukorkák”, a karácsonyfára szerelhető LED gyertyák igazi karácsonyi álomvilágot teremtenek.

Top