You are here
Home > Magazin >

A póker története

póker

A póker lényege

A mai világban a legtöbb embert érdekli a póker. Minden korosztály és minden státuszú ember szívesen ül le a szerencsejáték asztalhoz. Úgy tartják, hogy a modern póker több kultúrában több mint 1000 évvel ezelőtt alakult ki.

A póker egy olyan kártyajáték, amely a szerencse, az analitikus képességek, a matematikai képességek és természetesen a pszichológiai érzék próbáját ötvözi. A pókernek több fajtája van, mindegyikre kell fogadni, ezek egy közös potot hoznak létre, amely végül a győzteshez kerül. A legmagasabb kártyakombinációval rendelkező játékos nyeri a kört. A pókerjáték fő célja a teljes pot megszerzése. Ezt kétféleképpen lehet elérni: vagy a legmagasabb lap kijátszásával, vagy blöfföléssel és az ellenfelek bedobásra való rávezetésével. A játék során mindenki csak a közös és a kezében lévő lapokat ismeri. Az ellenfél lapjai le vannak fedve. Itt jön jól a valószínűségelmélet jó ismerete a kombinációk kiszámításához. A pszichológia és a matematika döntő fontosságú a póker stratégiában.

Hol lehet online pókerezni?

Ez nagyon egyszerű! Ha pókerezni akarsz, menj el egy kaszinóba. Ha nincs kedved elmenni, de pókerezni szeretnél, fedezd fel az online kaszinók világát. Hogyan válasszon kaszinót? Elmondjuk, hogyan válasszon online kaszino. A kaszinó engedéllyel rendelkezik és 100%-ban megbízható. Csak annyit kell tenned, hogy félreteszel minden kételyt és maximálisan élvezed a játékot.

A póker születése

Sok történész úgy véli, hogy a póker egy régi, 10. századi kínai játékból származik, amely a dominó és a kártya keverékeként írható le. Vannak olyanok is, akik szerint a póker eredete a perzsa kártyajátékban keresendő, amely a 16. századra nyúlik vissza. A póker legfrissebb elődje az európai pókerjáték, amely a 17. századi Franciaországban volt nagyon népszerű.

A játék európai változata eredetileg a spanyol “póker” játékon alapult. Ebben a játékosok három kártyát tartanak a kezükben, és blöffölnek, ami mindig is a játék kulcsfontosságú része volt. A pókerjátékot az akkoriban New Orleansban és Louisianában letelepedett francia telepesek hozták Észak-Amerikába.

Az angol nyelvű telepesek a “poké” változatokat pókernek nevezték. Ők vezették be a maihoz közeli szabályokat is. Bevezettek egy 52 lapból álló paklit, és minden játékosnak öt lapot osztottak. A póker ezután terjedt el Louisianából a Mississippi folyó mentén és az egész országban. A póker gyorsan népszerűvé vált a folyami hajókon. A polgárháború alatt az északiak és a déliek egyaránt pókereztek. A vadnyugati szalonokban a póker lett az első számú játék.

1871-ben a póker ismét meghódította Európát. Viktória királynő hallotta, amint egy amerikai miniszter a játékról beszélt, és nagyon érdeklődött a játék szabályai iránt. Az első világháború alatt a játék az amerikai katonáknak köszönhetően vált népszerűvé.

Az online póker és a személyes póker közötti különbségek és előnyök

Függetlenül attól, hogy online vagy offline játszol, a póker szabályai mindig ugyanazok. Egy pakli kártya, 4 szín, ugyanazok a kombinációk és ugyanaz a licitálási sorrend. Valószínűleg ennyi a hasonlóság az online és a face-to-face pókerezés között.

Nézzük meg közelebbről a különbségeket. Bemutatjuk a legfontosabbakat:

  • Az érzelmek fontossága

Ha szemtől szemben játszol, mindig szigorúan tartsd kordában az arckifejezésedet, mivel az ellenfeleidnek bepillantást engedhetsz a nézeteidbe. Az arckifejezések mellett a testbeszéded is elárulhat téged. Sokan sok pénzt veszítenek csak azért, mert remeg a kezük. Ugyanakkor az online változatban egyesek hagyják magukat félvállról venni, durva és durva mondatokkal hozva ellenfelüket az érzelmek közé. A játék klasszikus változatában ez elfogadhatatlan.

  • Az online játékosok között nem sok profi van

A szerencsejáték-pókerklubokkal ellentétben az online kaszinók az átlagemberek számára is könnyebben elérhetőek. Ezért sok újoncot lehet találni az online változatban. Minden szerencsejátékos legalább egyszer életében kipróbálja magát ebben a csodálatos játékban. Az internet mindenki előtt megnyitja kapuit, mert hatalmas kiterjedésében rengeteg tanfolyam, tipp a tapasztalt játékosoktól. Ez inspiráló és ugyanakkor versenyérzés.

  • Ideje döntést hozni és stratégiát választani

Nem minden online stratégia alkalmas a fej-fej melletti konfrontációra. A jó stratégiához a játék mindkét változatában fontos a kiszámított, matematikai megközelítés. Míg azonban a stratégiának ez az összetevője online elengedhetetlen, valós időben nem lesz elegendő. Az online pókerformában az az előny, hogy a játék egyes részletei, például a leosztások története, kikémlelhető, és ez nagyban megkönnyíti a matematikát. Az online póker nagyszerű analitikai készségeket igényel a sikerhez, míg az élőben való játék koncentrációt igényel.

  • Online kényelmi játék

Az online pókerezéshez mindössze egy eszközre és egy internetkapcsolatra van szüksége. Nem kell sehova sem menned, csak belépsz, megnyitod a kívánt oldalt, és már kész is vagy. Ez a legfőbb előnye ennek a fajta kártyajátéknak. Természetesen nem szabad megfeledkezni arról a különleges izgalomról sem, hogy a világ egy másik pontjára utazhatsz, hogy meglátogass egy rangos pókerklubot. Azonban otthonod kényelméből is belevághatsz, csak próbáld ki!

A póker abszolút kedvenc az online játékok között. Bárkit képes magával ragadni, csak adj neki egy esélyt. A póker mindenekelőtt intellektuális játék, amely a legjobb elemzési, matematikai, sőt pszichológiai készségeidet is megköveteli. Itt az érzelmeid a gyenge pontod, aminek soha nem szabad engedned. De ne feledd, hogy a játék utáni érzelmek biztosan el fognak nyomasztani! Az internet kora megkönnyíti számunkra a tanulást és a játéktudásunk fejlesztését, és bűn lenne ezt nem kihasználni.

Top