You are here
Home > Lakberendezés >

A meghitt gyerekszoba elemei

gyerekszoba

Gyerkőcünknek igyekszünk mindent megadni – és ebbe beletartozik, hogy a számára kialakított szoba is ne csak biztonságot nyújtson, de élvezze is azt. A kezdő szülők számára ez sok fejtörést okozhat, hogy egy kicsi lurkónak ezt hogyan is lehetne megadni – ebben segítünk az alábbi cikkel, néhány kreatív megoldást bemutatva.

Színekre hangolva

Kisgyerekek esetében sokan kérdezik, hogy érdemes-e azonnal a klasszikus színeket bevetni, vagy húzódjon az ember a semlegesebb irányba. Az arany középúttal nem lőhetünk mellé: a legelején a fehérre mázolt falak és bútorok egyszerű és letisztult stílust nyújtanak, de ezeket bármikor fel lehet dobni rengeteg színes kiegészítővel és játékkal. A képek és a falmatricák például remek választások: előbbieket könnyedén lehet bővíteni és cserélni, az utóbbiak pedig pár évre bájos megjelenést fognak adni a szoba hangulatához.

Egyes színeknek, mint a kék és a zöld, nyugtató hatása van – így ha ezek és a többi szín világos, pasztell árnyalata dominál a szoba kiegészítőin, akkor biztos, hogy gyermekünk jól fogja magát érezni ebben a környezetben.

Okos kiegészítők

Nem kell mindjárt összekötni egy intelligens kütyüvel a szoba elemeit – elegendő csak praktikusan gondolkodni, hogy biztonságos, ugyanakkor menő külsejű legyen. Ha gyermekeink például odáig vannak a kalózokért, viszont az ágyrácsok még nem kerülhetnek le az ágyról, akkor érdemes ezt a tematikát beemelni a dekorálásba. Ezzel a kicsik kreativitását is segítjük fejlődni, ráadásul könnyed játszásra foghatóak vele.

Ha kicsi a tér, akkor az emeletes ágy vagy az asztallal ellátott emeletes ágyak is feldobhatóak: a létra mellett egy jópofa csúszda is beépíthető, ahol könnyedén játszhatnak a gyerkőcök – és a játszótéri csúszdával szemben kosz sem kerül a ruhára.

Életkortól függően növényeket is el lehet helyezni a szobában – de figyeljünk arra, hogy ezek semmiképpen ne mérgező levelűek legyenek, ha véletlenül megrágcsálná azokat a kicsi. Ha lehet, helyezzük őket olyan magasságba, amit egyelőre csak mi érünk el.

A fotó forrása:

Monkey Business Images / Shutterstock.com

Top