You are here
Home > Lakberendezés >

A feng shui elemek a hazai otthonokban is népszerűek

feng shui

A feng shui a kínai tradicionális lakberendezés nemcsak világszerte, de hazánkban is népszerű. Sokan rendezik be otthonukat, és kertjüket az elvei alapján. A szkeptikusok mellett viszont sokan az ártani nem árt szemléletet követve egy-egy elemnek helyet adnak az otthonukban, ilyen például a szerencsebambusz, amelyet nem csak a feng shui követői, de az otthoni zöldítés kedvelői is szívesen vásárolnak vagy ajándékoznak.

A változtatások a színekkel is elindíthatók. A zöld a növekedést szimbolizálja, de a negatív gondolatokat is kedvezően befolyásolja. A smaragdzöld a feng shui szerint a pozitív változások színe, de a zöld falak és növények inspirálóan hatnak. A hatása különösen akkor érvényesül, ha adott színnek legalább három árnyalata előfordul egymás környezetében – a természethez hasonlatosan. Akinek egyszerre túl sok, vagy akár mesterkélt lenne mindez, érdemes a szerencse bambusszal kezdeni, amely egyre népszerűbb a hazai virágkedvelők, de a feng shui iránt érdeklődök körében is.

feng shui

A szerencse bambusz (Lucky Bamboo) bár sokan feltételezik, nem rokona a trópusokon termő több méter magasságot is elérő bambuszfélékkel. A hivatalos neve fehérszélű sárkányfa (Dracaena sanderiana), amely kiváló dísze az otthonoknak, és akár a kényes levegőjű irodáknak. Előnye, hogy rendkívül dekoratív, kevés helyet igényel, és ráadásul igen egyszerű a gondozása. Ha mégis úgy döntenénk, hogy földbe ültetjük, akkor pár hét múlva egy mutatós dracéna növénnyé alakul.

A szerencse bambusz gondozása

Vágott változata mellett kapható kaspós változata, amellyel keleties hatás érhető el. A vágott bambuszt általában párosával vásárolják: a csavart szerencse bambusz a lányt, míg az egyenes változat a fiút szimbolizálja. A növény a vízen kívül nem igényel semmi különlegességet, egyedül a tűző naptól kel védeni, és a gyökerét folyamatosan lepje el a víz, amit hetente legalább egyszer cseréljünk. A kaspós változatnál a locsoláshoz lágy víz ajánlott.

feng shui

Aki biztosra szeretne menni a szerencse terén, annak ajánlott egy-egy teknőst, elefántot és aranyhalat – a leggyakoribb feng shui gazdagság szimbólumait a megfelelő helyekre tenni. De a ház déli részén felállított akvárium és csobogó elhelyezésével erősíthető a gazdagság, és siker elnevezésű életterület. Ha ez rész a nappaliba található, akkor ott különösen mutatós.

(Forrás: Édenkert.hu)

Top