You are here
Home > Lakberendezés >

3 apró trükk, amely minden hálószobát otthonosabbá tesz

hálószoba

A hálószoba a pihenés birodalma: ezért nagyon fontos, hogy békés, nyugodt környezetet biztosítson. Akár egészen pici, akár nagyobb hálószobával rendelkezünk, egyáltalán nem lehetetlen elérni azt a bizonyos vágyott, bizsergetően megnyugtató, otthonos érzést, amely minden alkalommal elfog, valahányszor átlépjük a helyiség küszöbét. Az egészhez nem kell több, mint 3 egyszerű lépés – tarts velünk, és próbáld ki őket te is!

1 – Szerezz be egy vagy két éjjeliszekrényt!

Tudjuk, apróságnak tűnik: de egy jól kiválasztott, stílusos és praktikus éjjeliszekrény hihetetlenül sokat tud dobni egy hálószoba megjelenésén. Akár az egyszemélyes ágy egyik oldalán kap helyet, akár egy franciaágy két oldalára szerzünk be egyet-egyet, optikailag szélesítik az ágyat, így a szoba összképében még nagyobb szerepet kap a pihenés. Emellett gyakorlati hasznuk is van, hiszen rajta tarthatjuk telefonunkat, kedvenc olvasmányunkat, papír zsebkendő-készletünket, és éjjeli szomjúság esetére egy pohár vizet is.

2 – Dekorálj fotókkal!

A hálószoba igazán bensőséges hely – ha valahol, itt abszolút van helye a személyes hangulatú dekorációnak. Vedd elő az ajándékba kapott, de eddig nem használt képkereteket, nyomtasd ki a szeretteiddel készült kedvenc fotóidat, és helyezd el őket a falon, és különböző bútorfelületeken (akár az előbb emlegetett éjjeliszekrényen is). A számodra kedves emberek látványa, az együtt átélt emlékek felidézése a legmorcosabb reggeleken is jó kedvre derít majd.

3 – Gondold újra a világítást!

Minden helyiségben szükség van egy erősebb, mennyezeti világításra – ez nem is vitás. Ám a hálószobában jó, ha biztosítunk egy vagy több gyengédebb, hangulatosabb fényforrást is. Ezek jó áthidalásként szolgálnak arra az időre, amikor már kellemesen bekuckóztunk elalvás előtt, de még nem akarunk teljes sötétet. Ha lapul a karácsonyi dekoros dobozban meleg fehér fényű, vagy más kellemes megjelenésű fényfüzér, azokat is bátran bevetheted erre a célra!

Top