You are here
Home > Lakberendezés >

Összeillő színek a lakásban

Összeillő színek a lakásban

Az őszi évszakkal beköszöntött a hűvös esős időszak, ilyenkor jóval több időt töltünk az otthonunk belsejében. A hangulatos belső terek szerepe felértékelődik, és jól esik bekuckózni a kényelmes bútoraink közé. Azonban ilyenkor sem kell lemondani a színekről, az ősz varázslatos meleg színeit könnyen becsempészhetjük a falak közé.

Tippek a hangulatos otthon megteremtéséhez

A hygge hazánkban is egyre ismertebb, amely összességében jelent otthonosságot, meghittséget, boldog életérzést és biztonságot és még sok más egyebet egyaránt. Különösen a hosszú sötét és hideg hónapok idején számunkra is hasznos lehet, ha átveszünk a dánok világszerte népszerű életfilozófiájából.

Összeillő színek a lakásban

A mai lakástrendek elismert tagjai a szőrös párnák és a puha takarók, de érdemes pár olyan apróságot is beszerezni, mint az illatozó gyertyák, vagy a különböző színárnyalatú kaspók. Mindezek manapság kedvező áron vásárolhatók meg, egyszerűen teremthetünk bekuckózós hangulatot az elkövetkező sötét hónapokra.

Megfelelő színek

A jól kiválasztott összeillő színek a lakásban jóval többet nyomnak a latba, mint gondolnák. Érdemes ilyenkor a hűsítő hatású színeket mellőzni például a fehéret, a kék és zöld egyes árnyalatait. Válasszunk inkább meleg őszies színeket, például a bézs, a barna, a terrakotta színárnyalatait. Nagyon kellemes összhatást nyújt az olajzöld, nem kell persze rögtön az egész szoba textíliától megszabadulni, bizonyos helyeken egy-egy darab megfelelő összképet sugározhat. Vidám lesz a szoba, ha az egyszínű falak mellett az érett sütőtök a karamell árnyalatai köszönnek vissza.

Puha textíliák

Nem újdonság, hogy a különböző textilek barátságossá teszik a lakás különböző helyiségeit.

Összeillő színek a lakásban

Pár új színes, egymással harmonizáló párnával az egész szoba hangulatát megváltoztathatjuk. Keverhetjük a különféle textúrákat, és anyagokat és választhatunk színben harmonizáló puha takarókat is melléjük. A hideg hónapokban különösen kellemes érzet a lábnak, ha pár kisebb szőnyeget fektetünk le, érdemes a fürdőszoba hideg csempéjét is feldobni egy színben passzoló darabbal. Nagyon mutatósak a nedvességet tűrő hosszú szálú puha textíliák, melyek igazodhatnak a törülköző és a csempe színvilágához.

Top