You are here
Home > Kert >

Robotfűnyíró: luxus vagy nagy segítség?

robotfűnyíró

Háztartásunknak és mindennapi életünknek egyre nagyobb részét teszik ki a „robotok”. A világ gyorsul és fejlődik, egyre kevesebb házimunkát van időnk elvégezni. Ahhoz, hogy lépést tudjunk tartani ezzel a gyorsuló világgal, kénytelenek vagyunk gépek segítségét igénybe venni. Vannak azonban olyan robotgépek, amiket jelenleg még luxuscikként élnek a köztudatban, ilyen például a robotporszívó, vagy az automata fűnyíró. Miért lenne azonban nagyobb luxus a fűnyírást robottal végeztetni, mint a mosógépet használni dézsa helyett? Lássuk, tényleg luxus lenne beszerezni egy robotfűnyírót, vagy ugyanúgy nagy terhet venne le a vállunkról, mint egy mosogatógép?

Amiből sosincs elég: idő és energia

Mi tagadás, egy automata fűnyíró nem kis kiadás, és egy kisebb kerthez nem is biztos, hogy megéri, hiszen ott egy hagyományos fűnyíróval is pillanatok alatt végig szaladunk. Mi a helyzet a nagyobb kertekkel? A robotfűnyíró előnyei közül kettőt már most érdemes kiemelni.

Az egyik, hogy energiát spórol. Munka után fáradtan hazaesve, vagy hétvégén, mikor végre pihenhetünk nem igazán van kedvünk nekiállni a fűnyírásnak. Kivéve persze, ha pont egy ilyen aktív kikapcsolódásra vágyunk.

Na és mi a helyzet az időnkkel? Hiszen az is pénz. Egy több száz négyzetméteres füves területen hagyományos fűnyíróval végig menni 1-2 órába is beletelhet. Ez idő alatt foglalkozhatnánk a hobbinkkal, kirándulhatnánk egyet, vagy csak egyszerűen a családunkkal tölthetnénk el minőségi időt.

Az Agroker Webáruházban kapható minőségi robotfűnyírók akár 1000-1600m2-es területekkel is megküzdenek.

További előnyök

A mai modern világban már nem elég olyan gépeket gyártani, amik az emberek munkáját segítik. Az élet minden területén igyekeznünk kell környezettudatosan cselekedni és ez a műszaki cikkek gyártására is igaz. A robotfűnyíró például ennek a kritériumnak megfelel. Nem bocsát ki semmilyen káros anyagot működés közben, így kíméletes a környezethez.

Sokkal halkabban is dolgozik, mint egy hagyományos fűnyíró, így nem kell még azon is gondolkozni, mikor lenne a legjobb nekiállni, hogy a szomszédok rosszallását elkerüljük. Akkor üzemelhetjük be, amikor csak szeretnénk. Mérete miatt könnyű tárolni is és a használatához sem kell hosszú kábelekkel bajlódni.

Persze az egyéni igények és a kert paraméterei szabják meg, hogy érdemes-e beszerezni egyet otthonra, de összességében életünk számos területét tudja megkönnyíteni. Egy kicsit kalkulálva pedig rájöhetünk, hogy az ára 1-2 éven belül meg is térül.

Top