You are here
Home > Lakberendezés >

Trükkök a legpraktikusabb tároláshoz

tárolás tárolószekrény

A megfelelő tárolás minden otthonban kiemelten fontos. Hiszen hiába vesszük meg a legtrendibb bútorokat és használjuk a legjobb színpalettákat, hogyha lakásunk nem rendezett és igényes, akkor az összhatás nem lesz tökéletes.

Mindezek miatt fontos a megfelelő tároló eszközök, polcok és bútorok beszerzése. Nézzük meg, hogy milyen lehetőségeid vannak.

Előszoba fogasok

Az előszoba esztétikus összhatása kiemelten fontos, hiszen belépéskor ezt pillantjuk meg először mi is és vendégeink is. Emiatt a kabátok, táskák és egyéb napi használatban lévő dolgok rendszerezett tárolása érdekében érdemes lehet az elérhető fogasok között válogatni. Itt megtalálhatók a kisebb, fali fogasok, valamint a nagyobb álló fogasok is. Ez már egyéni preferencia, hogy számunkra melyik a megfelelőbb.

Multifunkciós komódok

A komódok a lakás bármely pontján nagyon hasznosak lehetnek, hiszen minden rendszeresen vagy ritkábban használt dolgot tárolhatunk bennük. Ez azért nagyon fontos, hiszen a rendezett és praktikusan elhelyezett holmik esztétikai és használati szempontból is sokat segítenek. Érdemes lehet tehát akár nyitott, akár fiókos vagy ajtós kialakítások között kiválasztani a számunkra ideális verziót. Figyeljünk azonban arra, hogy a nyitott megoldás esetén kisebb tárolódobozokat is szerezzünk be. Ebben ugyanis szelektálva tudjuk tárolni a homikat, és nem össze-vissza dobálva és egymásra pakolva végzik majd a polcon.

Cipősszekrények

A fogasokhoz hasonlóan a cipősszekrények is nagyon hasznosak tudnak lenni. Itt leginkább a méret a meghatározó választási szempont. A tárolandó cipők, valamint a szekrényhez rendelkezésre álló hely függvényében tudunk választani. Hiszen a kicsi 40 centis magasságtól kezdve egészen az egy méternél magasabb darabokat is megtalálhatunk. Ezek leggyakrabban fából készülnek, tehát igényes és otthonos hatást kölcsönöznek majd lakásunknak. Találhatunk azonban neutrális színekben is, tehát a minimalista stílust kedvelők is megtalálhatják a lakásukba illő darabokat.

A fenti néhány bútor beszerzésével végleg megszüntetheted a rendetlenséget lakásodban, és megteremtheted a letisztult és igényes otthont. Kezdjétek el tehát ti is nézegetni a kínálatot és válasszátok ki a legtökéletesebb darabokat!

A fotó forrása: Pixel-Shot / Shutterstock.com

Top