You are here
Home > Ingatlan >

Mennyibe kerül ma egy ház megépítése?

házépítés ára

Mindenki arra vágyik, hogy megépíthesse álomotthonát és büszkén nevezhesse otthonának új házát. Azonban a házépítés mostanság nem egyszerű, hiszen a házépítés árak ma már rekordokat döntögetnek Magyarországon. Cikkünkben ezeket az árakat fogjuk kivesézni, illetve bemutatjuk, mivel lehet spórolni házépítéskor!

Házépítés – mi mindenre kell figyelni a költségek tervezésekor?

Az, hogy mennyibe kerül a házépítés, természetesen minden esetben más és más, hiszen sok tényezőtől függ. Épp ezért egy konkrét árat sosem fogunk tudni meghatározni, ha egyénileg vágunk bele saját otthonunk felépítésébe, így csupán egy alapos költségtervezés által tudunk becslő értéket adni.

A házépítés árak egyik legalapvetőbb befolyásoló tényezője, hogy milyen háztípus mellett döntünk. Ilyenkor ugyanis az alapanyagárak is eltérőek, az alapanyagok pedig bizony a költségek kb. 50%-át teszik ki. Mi személy szerint a téglaház építését ajánljuk, hiszen bár elsőre magasabbnak tűnő árakkal számolhatunk, de hosszú távon egy tartósabb, értékállóbb otthont kapunk.

Az egyéni házépítés esetén természetesen a szakemberek munkájáért is borsos árakat kell fizetnünk, hiszen a tervező, a kivitelezést végrehajtó szakemberek, ácsok, gépészek, villanyszerelők, festők, burkolók stb. bérét is nekünk kell állni. Ezen kívül a különböző engedélyeztetésekkel is kell számolnunk, valamint az olyan egyéni igényekkel, mint a kandalló vagy az okos otthon kialakítása, melyek újabb és újabb szakemberek bevonását igénylik a kivitelezési munkálatokba.

Házépítés árak – így csökkenthető!

A házépítés árak csökkentése sokszor lehetetlennek tűnő feladat, hiszen nehéz úgy alacsonyabb költségeket elérni, hogy ne kelljen lemondanunk egyes funkciókról, vagy épp ne kelljen visszavennünk épülő házunk minőségéből. Mit lehet tenni?

Általában a házépítés költségeit könnyen csökkenthetjük, ha időben kezdünk el szakembert keresni a munkálatokra, hiszen ekkor megfelelő kivitelezőket találhatunk, kevésbé horrorisztikus árakon. Ezentúl árcsökkentő hatása lehet annak is, ha egyéni elképzelésünket hátrahagyva típusterv alapján terveztetjük meg új otthonunkat.

Generálkivitelezés – ezért éri meg!

Sokan azért nem szeretnének a generálkivitelezés mellett dönteni, mert úgy vélik, túl magasak lesznek tőle a házépítés árak. Azonban egy alaposabb utánaszámolás által könnyen észrevehető, hogy a nyújtott szolgáltatásokért cserébe elkért esetleges plusz költség csekély ahhoz viszonyítva, amennyi dolgos estét és idegeskedést megspórolunk magunknak.

Emellett fontos tisztában lennünk azzal is, hogy egy kivitelező kontingens árakkal tud dolgozni, hiszen óriási mennyiségben szerzi be az alapanyagokat, így jóval kedvezőbb áron jut hozzá a szükséges építőanyagokhoz, ami végső soron kedvezőbb összköltséget fog eredményezni! Épp ezért érdemes házépítés esetén fontolóra venni a generálkivitelezés lehetőségét, mert szinte biztos, hogy összességében többet nyerünk ezzel.

A házépítés árak tehát sok tényezőtől függnek, azonban egy alapos alapos, minden részletre kiterjedő költségvetést csak egy profi generálkivitelező tud készíteni, mint például az Europabau. A házépítés költségei könnyen csökkenthetőek, csökkenthetőek, ha figyelembe vesszük a generálkivitelező tanácsait, így álmainkat sem kell feladnunk a költségek csökkentése érdekében.

Top