You are here
Home > Lakberendezés >

Tippek függönyvásárláshoz

függöny vásárlása

Az otthonunkat legkönnyebben a textíliák lecserélésével formálhatjuk át. Egy új függöny remekül feldobja a szoba hangulatát, azonban, hogy funkciójában is megfelelő legyen érdemes a választást jól átgondolni.

A nappali átalakítása nem csak nagy beruházásokkal kezdhető meg, apró lépésekkel, egy új szőnyeggel, textíliákkal vagy egy új függönnyel is látványos eredményeket érhetünk el. A jól megválasztott függöny nem csak dekorációs szempontból fontos, szerepe van abban, hogy az adott helyiségben jól érezhessük magunkat. Ma már a függönyökből is igen nagy a választék, az aktuális trendek is inspirálhatnak, azonban a lakás stílusa az, amely az összképet meghatározza. Könnyű helyzetben vannak azok, akik átlagos függönyméretű-ablakkal rendelkeznek, hiszen a készre varrt függönyökből is választhatunk a webáruházakból.

Mielőtt a cseréről döntenénk érdemes a lakásunk adottságait is számba venni. A függöny funkciója a takarásban a sötétítésben és a fény beengedésében van, ezért telesen más típusú dekort kell választani a nagy belmagasságú szobákba, illetve a fényszegény helyiségekbe. Ismét divatosak a nagymintás textíliák, de jó tudni, hogy ezek főként a nagy belmagasságú és tágas helyiségekben mutatósak. Átlagos méretű lakásokba célszerű teljesen homogén színű, vagy apróbb mintával ellátott függönyök közül választani.

függöny kiválasztása

Az idei függönytrendben az elmúlt év nagy levélmintás textíliáit is megtalálhatjuk, és a klasszikus ráncolt függönyök is népszerűek. Ma már a függöny nem csak az ablak elé helyezhető, gyakran visszaköszön gardróbszekrény ajtóként, vagy átjárók lezárójaként.

A vásárlásnál törekedjünk az összhang megteremtésére, a nappali színvilágához, és a bútorok színeihez passzoló árnyalatok közül válasszunk. Addig, amíg a nappaliban jól mutatnak az élénk és karakteres színek, a hálószobába érdemes megnyugtató meleg és természetes színeket, például bézses, homokszínű, vagy zöldes árnyalatú, természetet idéző függönyt helyezni.

Top