You are here
Home > Lakberendezés >

Így legyen izgalmas az előszoba berendezése!

Sokan az előszobát elhanyagolják az átalakítások során, pedig ez az a hely, ahova elsőként belépünk a vendégeinkkel, és amit elhagyunk minden alkalommal, amikor elmegyünk otthonról. Éppen ezért érdemes rá egy kis figyelmet fordítani, hogy még otthonosabbá tegyük. Cikkünkben néhány tippről olvashatsz, hogyan teheted izgalmassá és élhetővé ezt a területet!

Térjáték

Érthető okokból sokszor ennek a szobának nem jut elég tér, és ha északi fekvésű a bejárat, akkor előfordulhat az is, hogy túl sötét és árnyékos része a lakásnak. Ez nem jelenti azt, hogy a kis teret ne rendezhetnéd be izgalmasan! Játssz a színekkel, és használj világos pasztell árnyalatokat. Az alap fehér színt is tökéletesen fel lehet dobni néhány lágy, melegbe hajló kávébarna vagy világosszürke árnyalattal. Ha nem vagy híve az élénk színeknek, a dekoratív művirágok segítségével barátságos hangulatot teremthetsz.

umelekvety1

Emellett alkalmazhatsz pár vékony fali lámpát, amik meleg vagy semleges fénnyel töltik meg az előszobát. Ezzel hívogatóvá és marasztalóvá teheted a területet. Amennyiben lehetőséged van arra, hogy nagyobb szekrényeket is elhelyezz, de félsz, hogy agyon nyomná a teret, válassz egész tükörlappal rendelkezőeket – ezek növelni fogják a teret, és nem fogod magad szűkösen érezni.

Funkció és dekoráció egyesülve

Habár ebben a szobában nem lehet minden esetben grandiózus bútorokat bezsúfolni, néhány okosan kiválasztott tárggyal egyszerre lehetsz helytakarékos és sikkes. Egy vidám színű tárolós ülőke amellett, hogy funkciót ad és feldobja a szoba hangulatát, rögvest lehetőséget ad arra, hogy kényelmesen tudd felvenni a cipődet, de elrejtsd szem elől a nem szezonális lábbeliket, vagy a különböző cipőtisztítókat. A lebegő polcok szintén remek megoldást nyújtanak: ezekre könnyen felakaszthatod a kulcsodat és ráteheted a leveleket, újságokat.

Ha már belejöttél és már haladó szintű trükköket keresel, ne feledkezz el a szőnyegről sem: választhatsz a belépőhöz egy kedves üzenetű, ám egyszerű lábtörlőt, amit színben és stílusban harmonizálsz a beltéri szőnyeggel.
Fotók: Ewalds.hu

Top