You are here
Home > Kert >

3 kimondatlan szabály térkövezőknek!

térkő tervezés

Hogyan rakjunk le térköveket? Ezt a kérdést mindenki felteszi, aki szembesült ezzel a nehéz kihívással. Az egész folyamat megfelelő előkészítést, szerszámokat, valamint érdemi tudást és tapasztalatot igényel. Bár a kocsibehajtó vagy bármilyen más ház körüli felület valószínűleg néhány egyszerű szakaszból áll, így az építése sem okozhat túl nagy problémát, azért itt is könnyű hibázni. Tekintsd meg útmutatónkat, és tanulj meg pár kimondatlan szabályt!

Hogyan rakjunk térköveket? Mielőtt elkezdenéd a munkát…

A térkövek lerakását megfelelő előkészítéssel kell kezdeni. Kelleni fog egy optimális projekt előkészítés, amely tájékoztatást ad arról, hogy milyen mennyiségű építőanyagra lesz szükség, és mi lesz a térkő lerakás végső kalkulációja. A munka megkezdése előtt ellenőrizd a szükséges szerszámokhoz való hozzáférést is. Ha a térkő lerakással járó felújítás olyan procedúra, amelyet nem szeretnél saját magad vállalni, a projekt elkészítését kiszervezheted egy tapasztalt cégnek is. A kivitelezők átfogó szolgáltatásai, így a térkövezés árak nem csak a tervezési szakaszt foglalják magukban, hanem az anyagok, például térkövek és szegélykő opciók, vagy az alapozáshoz használt adalékanyagok kiválasztását és szállítását, illetve a kivitelezés teljes metódusát is.

Milyen térkövet válasszunk?

A látszattal ellentétben nem a szín az egyetlen paraméter, amelyet figyelembe kell venni a térkövek kiválasztásakor. A textúrája és az egyes elemek mérete is fontos. Választhatsz hagyományos formátumú és XXL elemeket is. Ez utóbbiak egyre népszerűbbek, és tökéletesen illeszkednek a modern ingatlanok kialakításához.

Milyen eszközökre lesz szükség?

Térkő lerakásához tömörítő szükséges. Nagyobb területeken kotrógép is kelleni fog a talaj feltárásához. Ha nagyobb térköveket fektetünk, akkor érdemes térkő fogót is bérelni. A terep méréséhez szintezőre lesz szükség. Természetesen a munka során még olyan alapvető eszközökre is igény lesz, mint gereblye, ásó, talicska, seprű és vízmérték, amelyeket ha még eddig nem szereztél be, kerted gondozásához mindenképp szükséges lenne előbb-utóbb!

Top