You are here
Home > Ablak >

Miért fontos az időben elvégzett ablakcsere? A hatékony hőszigetelés jelentősége.

ablakcsere

Az otthonok egyik legfontosabb részei az ablakok és a különféle nyílászárók. Hatalmas a szerepük, mind a biztonság, mind pedig energiahatékonyság szempontjából. Az idő múlásával az ablakok élettartama csökken, így megjelenhetnek rajtuk a kopások, a repedések és esetleg hőveszteség is bekövetkezhet. Nézzük meg, hogy miért fontos időben elvégeztetni a cserét.

Csökkenti az energiafogyasztást

A rosszul szigetelő, öregebb ablakok a legnagyobb hőveszteséget okozhatják, hiszen például télen nem tudják bent tartani a lakásban a meleget. Ezeknél a lakásoknál megnő az energiafogyasztás és magasabb rezsiköltséggel kell számolni, ami akár súlyos 10 000 Forintokat is jelenthet havi szinten.

Növeli az életminőséget

Nyílászáró csere után a szigetelt ablakok hozzájárulnak komfortérzetünk növeléséhez is. Az eddig tapasztalható huzat és hideg okozta kellemetlenségek megszűnnek és így otthonunk sokkal melegebb lesz a téli hónapokban, nyáron pedig kellemes hűvös érzetet biztosít.

Csökken a karbantartásra fordított költség

Egy elöregedett ablak egyre több karbantartást igényel. Ablakcsere esetén elkerülhetjük a folyamatos javítgatást, festést, a szigetelések folyamatos pótlását. Ha időben végezzük el a cserét, akkor nagyon sok pénzt takaríthatunk meg és hosszabb távon egy gazdaságosabb megoldás boldog tulajdonosai lehetünk.

Növeli az ingatlan értékét

Egy új ablak – mivel energiahatékony – növeli az ingatlanunk értékét. Nemcsak esztétikailag, hanem energiahatékonyság szempontjából is. Ma már minden ingatlan eladáshoz kérik az energetikai tanúsítványt, amely egy csere után biztosan sokkal jobb értékelést adhat.

Csökkenti a külső zajt

Egy csere után már nem okozhat többé gondot az utcáról beszűrődő, a gépjárműforgalom által generált zaj. Egyes ablakok jobban szigetelik a zajt, így vásárlás előtt érdemes alaposan tájékozódni. Városi környezetben mindenképpen javasoljuk a minőségi ablakok beszerzését.

Egy új ablak megvéd az időjárási viszontagságoktól

Mivel az öregebb ablakok már vesztenek eredeti funkciójukból, ezért kevésbé tudnak ellenállni a nagyobb szélnek vagy akár az esőnek. Elöregedett nyílászáróknál gyakoriak a beázások, illetve nagyobb szél esetén az egész lakásban huzatot érezhetünk.

Védjük a környezetet

Ha energiahatékony ablakot választunk, akkor azzal nem csak a rezsiköltségeinket csökkentjük, hanem az ökológiai lábnyomunkat is. Kevesebb energiafelhasználással csökken a szén-dioxid kibocsátás is, amely pozitív hatással van környezetünkre.

Top