You are here
Home > Kert >

A pergola jó lehetőséget biztosít a harmóniára a kültérben

A kert ideális kikapcsolódást nyújt a hétköznapokban, azonban a változékony időjárási körülmények miatt szükség lehet néhány kiegészítőkre is. A tűző napfény, vagy a váratlan zápor ma már nem akadálya a kint tartózkodásnak, mivel a különböző pergolák, napvitorlák védelmet nyújtanak a család, de a kerti bútorok számára is. A pergolák egyrészt szervesen illeszkednek az épülethez, a változatos komplex megoldások révén emelik az életminőségünket a hétköznapokban.

Mindenki saját bőrén tapasztalhatja, hogy a nyaraink egyre változékonyabbak a hűvösebb csapadékos napokat hosszú forró hetek váltják fel, amely még a fiatalok számára sem alkalmas a huzamos, védelem nélküli kint tartózkodásra, nem beszélve az idősebbekről és a gyerekekről. A gyártók a közelmúltban egyre nagyobb igényt tapasztaltak az esztétikai és technikai megoldásokban bővelkedő pergolák iránt, így már hazánkban is egyre nő az érdeklődés a nagy szélállóságú és vízálló ponyvák iránt, amely könnyen nyári kertté alakítható.

luxus ingatlan.medences min

A termékek már közel sem csak nyári évszakban aktuálisak – az erős nap, és eső elleni védelmet szolgálják: a kertkapcsolatos pergolák az eltolható üvegablakok révén szélsőségesebb viszonyok esetén akár tavasztól késő őszig teszik lehetővé a kikapcsolódást.

Ma már modern kialakítású kerti házakat láthatunk, a fém és poliészter bevonatú keret vízálló fóliával egészül ki, ráadásként kiegészítő függönyök és redőnyök és révén akár nyitott, de zárt állapotban is védenek a naptól és a széltől.

A pergolák különféle méretben és színekben kaphatók ugyanakkor exkluzív megjelenésükkel és a különböző extrák miatt bármilyen stílusú kert, vagy terasz díszévé válnak. A paletta igen széles, viszont a kiválasztás előtt mindenképp ajánlott mérlegelni, hogy milyen funkciót kívánunk a területnek szánni, például a házi wellness szentélye lesz egy családi jakuzzival, vagy inkább grillezős, piknikezős nyári teraszban gondolkodunk. Egészen más lesz a kiválasztás szempontja, ha családi kuckót, a kinti meghitt pihenősarkot álmodtunk meg magunknak.

Top