You are here
Home > Lakberendezés >

5 tipp, hogyan hozhatod ki a lehető legtöbbet a tárolásból!

tárolás

Tudtad, hogy ha egy zsúfolt szobában ülsz, az stresszt okozhat? Az agyunk ugyanis túl sok információnak tekinti a rendetlenséget ahhoz, hogy feldolgozza. Gyakorlati szempontból inkább egy vizuális emlékeztetőnek veszi, hogy mennyi munkát kell még elvégezned a környezeted tisztán tartása érdekében. Akár kisvállalkozásod van vagy háztartást vezetsz: mindkettő lehetetlen anélkül, hogy a tárolás miatt kellene stresszelned.

Ami még rosszabb, hogy minél tovább hagyod figyelmen kívül a problémát, idővel annál hatalmasabbá növi ki magát.

De ne aggódj, mert van néhány tippünk a tárolási lehetőségek maximalizálására és a rendszerezésre vonatkozóan.

A Wanapack-Minikernél megtalálhatod azt, amit keresel. Termékkategóriáik folyamatos bővülése miatt 1991 óta gazdag csomagolóanyag-kínálattal rendelkeznek, ajánlatukban a standard dobozok és csomagolóanyagok mellett személyre szabott doboz terveket is találsz, amelyek kielégítik az igényeket a kis tételektől a nagyobb tételekig.

Válassz a több 100 termék közül és rendelj rögtön készletről, akár 3-5 nap szállítási idővel.

Tippek arra, hogy a hatékony tárolás nagy mesterévé válhass:

1.) Helyezz el polcokat a szekrényekbe, ahol csak tudsz.

A tárolóterület méretétől függően a polcok nagyszerű lehetőséget jelentenek a hely maximalizálására. Ellentétben az irodád vagy otthonod körül jól látható polcokkal, a tárolóhelyiségekben lévő polcoknak nem kell műalkotásnak lenniük – pusztán funkciójukat kell tökéletesen betölteniük.

Válaszd ki a fát az erősség alapján, és vedd figyelembe a tárolandó tárgyak súlyát. A polcokat úgy szerelheted fel, hogy először fakockákat fúrsz a tárolóhely oldalaiba, ezután ráfekteted a polcot a deszkákra, és befúrod őket a helyükre.

Egyszerű, könnyű és hatékony.

A polcok nem pusztán helytakarékossági szempontból hatékonyak, hanem segítik a tárgyak rendszerezését, és távol tartják a rendetlenséget is!

dobozok szállításra

2.) Tedd le a voksod a szervezettség mellett!

Bármilyen egyszerűnek is tűnik ez a tipp, a rendszerezettség a kulcsa a tárhely maximalizálásának. A rendetlen hely zsúfolt, és rendezetlen katasztrófa zónát képez.

Maradj naprakész a tárolt tárgyakkal kapcsolatban és készíts leltárt a tételeidről és azoknak a relatív helyéről. Például ha írószereket, születésnapi kártyákat vagy tollakat kell tárolnod, legyen egy kijelölt hely, mondjuk az első polcon, hogy azok könnyen hozzáférhetők legyenek.

A leltár létrehozásával könnyen megtalálhatod és tárolhatod a dolgokat anélkül, hogy aggódnod kellene amiatt, hogy a tárgyakat rossz helyre teszed vissza: hatékony és hatásos!

3.) Horgokat fel!

A horgok könnyebbek, mint a polcok, mivel alig vagy egyáltalán nem igényelnek összeszerelést: és olcsóbbak is!

Próbáld ki az öntapadó fali kampókat, vagy akár az S alakú horgokat különböző háztartási és irodai cikkek tárolására. Ezek a horgok állíthatók, előre-hátra csúsztathatók egy rúdon vagy huzalon, és azonnal felszerelhetők vagy eltávolíthatók.

A horgok nagyszerű lehetőséget kínálnak a falak, ajtók, gardróbszekrények vagy bármilyen más tárolóhely kialakítására.

4.) Használj külső tárhelyet a nem alapvető tárgyakhoz.

Sok otthonban és irodában hevernek régi bútorok vagy különféle egyéb apróságok, amelyeket nem lehet kidobni, de nem is nagyon kell őket a közvetlen közeledben tartanod.

Ha ezeket a nem alapvető fontosságú elemeket külső tárhelyre helyezed, akkor felszabadul a hely más elemek számára, amelyekhez rendszeresen hozzá kell férned. Meg fogsz lepődni, hogy mennyi helyet találhatsz a garázsban vagy a tárolószekrényekben, ha eltávolítod onnan azokat a dolgokat, amelyekre nincs szükséged.

5.) Hívd segítségül a kartondobozokat!

Az önálló, kartondobozos tárolás nem kerül sokba, és különösen akkor hasznos, ha addig ragaszkodsz a tárgyakhoz, amíg újra szükséged nem lesz rájuk, amíg el nem tudod adni őket, vagy más módon meg nem szabadulnál tőlük.

doboz

A feliratozott kartondobozok lesznek a legnagyobb szövetségeseid ebben a helyzetben:

ezeket tárolhatod szekrényben, az ágy alatt vagy bármilyen kisebb helyiségekben anélkül, hogy bárkit is zavarnának.

A karton kreatívan hozzáigazítható a különféle formájú és méretű értékekhez, polcokhoz és tárolókhoz – a másik jelentős előnye pedig az, hogy újrahasznosítható.

Ezen kívül megakadályozza a nedvesség beszivárgását a belső térbe, könnyed kialakításának köszönhetően pedig könnyebben szállíthatóak és költséghatékonyabbak, mint a műanyag alternatíváik.

Ha próbálod megtalálni a tökéletes dobozokat a tárolásra, fordulj a Wanapack-Miniker szakértőihez – ők a megoldások tárházát kínálják, amelyek újrahasznosíthatóak és sokoldalúak. A szabványos dobozoktól a testre szabott csomagolórendszerekig segíthetnek abban, hogy olyan tárolási megoldást kapj, amely minden igényedet kielégíti.

Top