You are here
Home > Medence >

Medenceépítés: 10 leggyakoribb hiba

medence

Úszómedence építés során elkövetett 10 leggyakoribb hiba. Aki ezután szeretne belefogni az úszómedence építésbe és nincsenek megfelelő információi ezen a területen akkor feltétlenül ajánlott elolvasni a következő tanácsokat.

A következőkben ismertetésre kerül az a 10 leggyakoribb hiba, amit úszómedence vásárláskor elkövetnek az emberek:

1. Sokan úgy vásárolnak úszómedencét is, mintha autót vennének. Az úszómedence építése mindenképen egy egyedi projekt, amelynek megvalósítását különböző kivitelezők különböző alvállalkozókkal hoznak létre. Ellentétben az egyéb gyártási folyamatokkal, amikor minden mozzanat le van szabályozva és ellenőrzött körülmények mellett történik – az úszómedencék építése nem azonos módon történik, mivel nincs két ugyanolyan úszómedence építési projekt. A rejtett hibák a későbbiekben igen megnövelhetik az úszómedence fenntartási költségeit.

2. A vásárlók nem kérdeznek eleget, nem kell azt gondolni, hogy bármelyik kivitelező cég felsorolja azokat a mozzanatokat amelyek az úszómedence építése közben történnek. Pedig aki kellően átlátja a folyamatot és a lehetőségeket, az lesz a jó vásárló. Aki kellően tájékozott szeretne lenni annak ajánlott, hogy mindenképpen olvasson utána vagy kérdezzem bátran a kereskedőtől, annak érdekébe, hogy a választás a vevő számára a legmegfelelőbb legyen.

3. Vannak akik a medence építéséhez túl sok helyről kérnek be árajánlatot, ez nagyon megnehezíti a megfelelő cég kiválasztását. Mivel minden cég egyénileg készíti el az árajánlatát, aminek az összehasonlítása nem egyszerű feladat. Hiszen különböznek a termékek és különböznek az árak is. A segítség mindenki számára az lehet, ha kiválasztja a számára legszimpatikusabb 4-5 minőségi kivitelezőt és azok között kerül eldöntésre, hogy melyik az ügyfél számára a legjobb.

4. Sokan nem kellően ellenőrzik le a kivitelezőt. Pedig nem szabad elfelejteni, hogy “A minőségi kivitelező csak addig tűnik drágának, ameddig nem lesz megbízva egy nagyon olcsó”. Bár ezt azért nem szabad abszolút igazságnak tekinteni, de igazolja sok esetben, hogy az ár nem minden. Nagyon lényeges a kapott referenciák ellenőrzése és a vásárlói vélemények. Amennyiben sokan jelzik a nemtetszésüket annak egészen biztos nyomós oka van.

5. Érdemes figyelni ugyan az árakat, hiszen amikor ugyanazt a terméket olcsóbban is be lehet szerezni akkor az nagyon jó dolog. Azonban amennyiben a gyártó nem azonos és jelentős az árkülönbség akkor érdemes utánanézni az okoknak.

6. Telefonon keresztül nem a legjobb dolog úszómedence építést megrendelni, ez ebben a formában nem lehetséges és ráadásul felesleges időpazarlás. Ami a legjobb megoldás, felkeresni személyesen a kivitelező cég irodáját vagy telephelyét. Ezt követően ajánlott a felmérés során arra törekedni, hogy személyesen részt tudjunk venni rajta. Ezek az alkalmak jók arra, hogy jóval pontosabb benyomást lehessen szerezni a cégről és arról a személyről, akivel kapcsolat lép fel.

7. Sok cég hirdeti, hogy ha télen rendelik meg a medence építését akkor olcsóbb. Vannak cégek ahol ez valóban így van, de előfordul olyan cég is aki így akar ügyfelelt szerezni magának és az ígéret nem 100 százalékosan biztos. Az energiaárak növekedése nem indokolja a téli építések költségének csökkenését. Ezen kívül egy beltéri úszómedence építése jelentős munkát biztosít a kivitelezőnek.

8. Ha szerződéskötésre kerül a sor akkor nagyon fontos, hogy biztos legyen benne a megrendelő, hogy a leírtak minden apró részlete világos számára. Minden megállapodásnak a szerződésbe rögzítésre kell kerülnie. Bár léteznek olyan piacok (pl. a gyémántkereskedelem), ahol az adott szónak rendkívül nagy súlya van, de az úszómedence építés megrendelésekor inkább az írott szó a biztos. Lényeges tudni azt is, hogy egy aláírt szerződést nem lehet minden következmény nélkül felrúgni, egyoldalúan megszüntetni. Ez azért van, mert egy szerződés minden esetben kétoldalú írásos megállapodást tartalmaz. .

9. Nem lehet vita tárgya, hogy a desingra figyelni nagyon fontos tényező. Azonban egy medence használatának és vizének minőségét jelentősen befolyásolják azok a technikai eszközök, amelyekkel sokan nem szívesen foglalkoznak. Ezek között szerepelhetnek a szűrők, a vízcső nagysága, a víz kémiai összetételét beállító anyagok is.

10. Az úszómedence egy igazán remek helye lehet úgy a mindennapok feltöltődésének mint a kikapcsolódásnak, de nagyon fontos tényező ezek mellett a biztonság is. Ügyelni kell arra, hogy azok a medence használók akik nem tudnak úszni, ne eshessenek bele a vízbe vagy a vizes kövön ne csúszhasson el senki. Egy úszómedence megépítése igen sok és körültekintő figyelmet igényel.

Bízom benne, hogy az itt felsoroltak kellő ismeretet nyújtott az olvasók számára.

Top