You are here
Home > Szauna >

Infraszauna működése

infraszauna

Az infraszauna működése a szabad szemmel nem látható infra sugárzáson alapszik, ami gyakorlatilag nem különbözik a nap meleget adó sugaraitól, ellenben nem tartalmaz káros mikrohullámú sugarakat. Ez a hősugárzás nem veszi igénybe a levegőt közvetítőként, ezzel lehetővé téve, hogy a kibocsátott hő 80%-a közvetlen a testünkhöz jusson. Az infrasugárzás oly mértékben biztonságos és veszélytelen, hogy kórházakban a csecsemők inkubátorát is ezzel a technológiával melegítik

Az infraszauna a legmodernebb szauna típus, ami könnyed kikapcsolódást, és élvezetet biztosít, számos pozitív élettani hatás mellett. A szervezetre gyakorolt pozitív hatását mi sem támasztja jobban alá, minthogy az infraszaunákat a gyógyászat, a szépségápolás, de még a sport terén is aktívan alkalmazzák.

Használata során láthatatlan infrasugarak hatolnak bőrünk mélyére, ahol aztán hővé alakulnak, és az izmainktól kezdve kifelé melegítik fel testünket. Szervezetünk az izomszövetekben észlelt hő hatására aktiválja a hűtőrendszert, amitől a pulzusszám megemelkedik, az erek pedig kitágulnak.

Top