You are here
Home > Medence >

Homokszűrős vízforgató

A homokszűrős vízforgató legfontosabb előnye, hogy teljesen el van rejtve, csendesen, zajmentesen üzemel, és szinte teljes egészében kiszűri a szennyeződést a medence vizéből.

A homokszűrős vízforgató akár a medence fűtési rendszerével is összekapcsolható. A használata során a homokszűrőnek a medence teljes vízmennyiségét naponta 2,5 – 3 alkalommal át kell forgatnia. Ez a tevékenységet legegyszerűbben, egy viszonylag olcsó időzítő órával automatikusan meg lehet oldani. Aki egy 28 m3 es medencével rendelkezik, annak egy 10 m3/h teljesítményű homokszűrőt napi kb. 7 -9 órám át szükséges üzemeltetni. Persze nem folyamatosan, hanem az időzítő óra általi 1 – 1 órás működésre beállítva.

A medence egyik oldalán van kialakítva a medence szennyezett vizének elvezetése. Az ellentétes oldalon vannak a befúvók, ezen a helyen áramlik vissza a tisztított víz a medencébe. A medencében levő vizet, a homokszűrő tartályon belül lévő homokon, átnyomja a szivattyú. A homokréteg szerepe, hogy felfogja a szennyeződéseket és csak a tiszta vizet vezeti vissza a medencébe.

Amikor a homok eltömítődik, megtelik szennyeződéssel akkor a vízáramlás egy váltószelep segítségével megfordítható. Ekkor a homok fellazul, az összegyűlt szennyeződések eltávoznak a szűrőközegből. A homok eltömítődését a tartályon levő nyomásmérő jelzi.

Top