You are here

Hogyan válasszunk konyhai csaptelepet?

konyhai csaptelep

Akár új építésről, akár konyhánk felújításáról van szó, egyaránt alapvető cikk az új csaptelep. Általánosan elmondható, hogy bármilyen csaptelep mellet is tesszük le a voksunkat, nem csak az esztétika fogja befolyásolni döntésünket. Álló csaptelep esetében választhatunk kihúzható zuhanyfejest, vagy magas íves „hattyúnyakas” kifolyásút, hagyományos alsó kifolyóst tetszés szerint. A lényeg, hogy ne akadályozzon minket mosogatás közben a használatban. A gyártók által kínált lehetőségek száma szinte végtelen, olcsótól a méregdrága drága dizájn csaptelepekig.

A kiválasztás előtt felmerülő kérdések?

  • Mosogatóval együtt, vagy csak önmagában kerül cserére a mosogató csaptelep? Előbbi esetében sokkal több lehetőségünk van, nem kell ugyanis kimondottan az előző konstrukcióhoz hasonló modellt választanunk (álló/fali/klasszikus kivitel), nem befolyásolja a mosogatón lévő nyílás, vagy épp annak hiánya a kiválasztást.
  • Mennyire fontos számunkra a víztakarékosság?
  • Milyen kivitelt szeretnénk? Álló-, fali-, magasított-, egykaros-, vagy tekerőgombos modell illik-e jobban a konyhánkba?
  • Forma – milyen jellegű csaptelep illik az új konyhánkhoz?
  • Gyártó – Grohe, Hansgrohe, Kludi, Mofém, Ravak, Concept, Schell – csak, hogy webáruházunk kínálatánál maradjunk
  • Árfekvés
  • Extra igények – melyek ma már egyre inkább természetesnek mondhatók – kihúzható-, vagy vízszűrős fej, érintésmentes kivitel, egyszerűen kivehető csaptest – pl. egy ablak alá beépített mosogató esetében.

A továbbiakban ezen „extra igényeket” bontanánk ki, hiszen ebben a kategóriában vannak igazán gazdaságos és a mai trendeket követő modellek.

Kihúzható fejes kivitelek

Ezek a modellek a látszólag hagyományos álló kivitelek közül kerülnek ki, melyeknél nem feltétlenül lenne elég magas a csaptest a zavartalan mosogatáshoz 1-1 nagyobb edény esetén. A csaptelep fej kihúzásával kényelmesebbé válnak a munkálatok, emellett a mosogatótálca tisztán tartása is jelentősen egyszerűbb.

Vízszűrős és víztakarékos kivitelek

Ezek a modellek tökéletes alternatívát kínálnak a palackozott víz kiváltására. Egyes típusaik már nem csak szűrt víz előállítására alkalmasak, hanem akár szénsavval dúsított víz előállítására is, mellyel tökéletesen képesek lefedni a család igényét. A víztakarékos perlátorral felszerelt típusok levegővel dúsítják fel mosogatás közben a vizet. Ennek köszönhetően a vízáram ugyanolyannak tűnik, mégis jelentős a megtakarítás. Egy hagyományos csaptelepen hozzávetőlegesen 13 liter víz áramlik át percenként, ezt az értéket egy megfelelő perlátor 6 literre is képes lecsökkenteni.

konyhai csaptelep

Érintésmentes kivitelek

Kényelmi funkciójuknak köszönhetően idővel megjelentek az infrás csaptelepek az otthonokban is. Sokkal higiénikusabb kivitelek, mivel nyitásuk/zárásuk érintés nélkül történik. Konyhai célokra kifejezetten ajánlottak, hiszen nem szükséges szabad, vagy épp tiszta kéz a bosszankodásmentes megnyitásukhoz, gondoljunk csak bele egy pl. panírozás közben történő csapnyitásba.

Kivehető csaptest

Ma már nem lehet probléma a szellőztetés akkor sem, ha a mosogató éppen az ablak alá került. Vannak ugyanis olyan modellek, melyeknél a csaptest egyszerűen/bármikor kivehető/elfektethető.

konyhai csaptelep

Összefoglalva a Gépész Webshopon minden igényre kínálunk megoldást. Konyhai-, mosdó, zuhany- és kádtöltő csaptelepek széles választéka. Számos gyártó szín és forma, az Ön kényelméért!

Top