You are here
Home > Szabadidő >

Hogyan szervezzünk sikeres kerti partit – útmutató

A jó idő visszavonhatatlanul megérkezett, ami egyet jelent azzal, hogy party time! A kertnél nincs is alkalmasabb terep arra, hogy a barátok, rokonok, ismerősök összegyűljenek egy jó kis sütögetés apropóján. Ahhoz, hogy minden a zavartalanságról, a könnyedségről, a felhőtlen kikapcsolódásról szóljon, elengedhetetlen néhány eszköz. Az alábbiakban a profi kerti partiszervezés világába kalauzoljuk el az olvasókat.

1. Előkészületek

A parti sikere nagyban függ attól, hogy milyen a terep. Ha rendezett, ha kellékekkel felszerelt, akkor semmi sem szabhat határt a jókedvnek, a szórakozásnak. De ha a házigazdáknak azon kell aggódniuk, hogy mi az, ami útban van, ami nem működik, vagy tönkremegy, akkor a vidámságnak szinte biztos, hogy lőttek.

Így még a kezdet előtt célszerű alaposan körbejárni a területet. A zavaró és mozdítható tereptárgyak jó, ha ideiglenesen a sufniban, garázsban végzik, akárcsak a gyermekek, kutyák, macskák játékai. Ha ez megvan, akkor jöhet a fűnyírás, mert azért az égig érő fű legfeljebb csak a mesékben mutat jól, a valóságban semmiképpen sem. Így már szó szerint tisztává varázsolható a tér, következhet tehát a bútorozás.

kerti pavilonKerti pavilon, fotó: gardenway.hu

2. Berendezés

Hiába a szépen nyírt gyep, meg a tiszta terep, ha nincs hova leülni, ha nincs min megtámaszkodni, és ha nincs, ami védelmet nyújtana a tűző napsugarak, vagy bántóan nedves esőcseppek ellen. Úgyhogy, ha az előkészületek végére pont került, akkor nincs más hátra, mint a berendezés összeválogatása.

A https://gardenway.hu/kerti-pavilonok oldalon sokoldalú pavilon felhozatal áll rendelkezésre. A kerti pavilon nemcsak fokozza a hangulatot megjelenésével, hanem menedéket nyújt a napfény vagy esőcseppek elől, és akkor is jól jön a jelenléte, ha a szél a kelleténél jobban fúj. Stabil szerkezetének köszönhetően garantáltan helytáll a legtöbb időjárási helyzetben. A fedél tehát így megvan a fejek felett.

Ezek után az ülőalkalmatosságoké a főszerep. Kisebb partinál az asztalok és székek is megfelelőek, viszont ha sok a meghívott, akkor a sörpadok beállítása a leginkább kifizetődő taktika, mert így határozottan sok ember leültethető. Nyilván nem mindegy, hogy a parti miről szól. Ha az evés-ivás a főszereplő, akkor az asztalok is nélkülözhetetlenek, de a hűsítők kézben is nagyszerűen elférnek. Magyarul minden esetben az egyéni igények élveznek elsőbbséget.
kerti pavilon napernyőKerti napernyő, fotó: gardenway.hu

3. Dekoráció

A puritán kivitel is választható természetesen, de kár lenne tagadni, hogy egy kerti parti hangulatát nagyban emelheti a látvány. A szemeket gyönyörködtető látvány. Kreatív dekorációval ez a feltétel pillanatok alatt megteremthető, akár kis költségvetés mellett is. Egy-két dísz, lampion, lámpa, lufi, vagy amit az aktuális összejövetel megkövetel, tényleg hozzáadhat a jókedvhez, meg persze a harmonikus kisugárzáshoz.

A világítás kétféle célt is szolgálhat. Egyrészt dekorációs feladatkört is betölthet, másrészt a funkcionalitása is megkérdőjelezhetetlen, különösen, ha leszáll az est. Végül, de nem utolsó sorban, ha a hangzavar garantálható, akkor érdemes hangosításról is gondoskodni, hogy a zene át tudja ívelni még a leghangosabban kacagók neszeit is.

Top