You are here
Home > Otthon >

Kreatív elfoglaltságok szünidőre

Hamarosan itt a nyári vakáció, az önfeledt pihenés ideje. Nincsenek kötelező iskolai elfoglaltságok sem, azonban rövid idő után a szülők szembesülnek azzal, hogy a csemetéket nap mint nap le kell kötni valamilyen izgalmas tevékenységgel. Érdemes ötletekért egy hobbiboltot is felkeresnei, ahol remek alapanyagok kaphatók akár egy dobozka készítéséhez.

Egyszerű és gyors kreatív ötletek

kreativ hobbi3

Jó esetben a gyerek 1-2 hét táborozáson vesz részt, amelyet a szülők általában a gyerek érdeklődési köréhez igazítanak. A nyári kreatív táborok igen népszerűek, azonban vannak szuper egyszerű, de jópofa ötletek, amellyel kedves, esetleg hasznos tárgyakat készíthetünk, amelyet aztán a gyermek egyedül is el tud készíteni. A kreatív hobbi, és hobbizás nem csak a szépérzéket fejleszti, a különböző eszközök rendszeres használatával remekül fejlesztető a kézügyesség, amely későbbiekben is a hasznunkra válik.

kreativ hobbi

Ajándék naptár

A naptárkészítésre sokan elsősorban az év végéhez közeledve gondolnak,- jellemzően a nagyszülőket szokták meglepni a kisebb-nagyobb méretű egyedi naptárakkal. Azonban ma már egyre több háztartásban, és családdal élnek együtt házi kedvencek, amelyek kitüntetett helyzetben vannak. A kutyákról, macskákról mindenki rengeteg jó, és közös fotót őrizget. A házikedvenc legütősebb és legbájosabb pillanatait megörökítő naptár nemcsak ajándéknak jó a testvér számára, de a szoba hangulatát is feldobja.

Szerkesztett képek montázsok készítése

Ma már rengeteg lehetőség- akár webes alkalmazás, akár telefonos alkalmazás van, amellyel egyedi fotóalbumokat, montázsokat, amely szuper ajándék lehet akár a nyári szülinapi partin, de a tengerparti nyaralás emlékeiről készült albumnak a nagyszülők is biztos örülnek. Az sem mellékes, hogy a mai gyerek és fiatalok általában nem a tűvel, cérnával és ollóval jeleskednek, keveset foglalkoznak a kézügyességük fejlesztésével, ugyanakkor bámulatos gyorsasággal használják akár a számítógép, vagy a telefonjuk nyomógombjait.

Tárolódoboz a legfontosabb kincsek számára

A hobbiboltokban rengeteg féle natúr papír és fa dobozka kapható, amelyből kis ügyességgel akár fiúk számára barkácsdobozkát, a lányoknak pedig hajgumi, vagy ékszertartó ládikát készíthetünk. A lehetőségek határtalanok, már egy kis üveg akrilfestékkel is látványos darabot készíthetünk, de a boltokban mindig kaphatunk praktikus tanácsokat a legújabb hobbi trendekkel kapcsolatban, és számtalan ötletet leshetünk el a későbbi alkalmakra.

 

Top