You are here
Home > Magazin >

Hogyan javíthatja a házi termesztésű kender az életed

kender

A kender piaca virágzik. Mióta a kender termesztését legalizálták a 2018-as mezőgazdasági törvényjavaslatban, folyamatos emelkedést tapasztalunk a termelésben, a fogyasztásban és az ezzel az erős növénnyel kapcsolatos általános felhajtásban.

A bőrápolástól kezdve a tinktúrákon át a ruházatig, sőt az élelmiszerekig, a kendert több száz különböző fogyasztói termék és alkalmazás céljából termesztik. Mivel a növény minden részét – beleértve a virágokat, leveleket, szárakat és magokat – jótékony célokra használják, a kender iránti kereslet még soha nem volt ilyen nagy.

2019-ben a globális ipari kenderpiacot 4,71 milliárd dollárra becsülték. Több száz farmer Michiganben, Pennsylvaniában és máshol az Egyesült Államokban kérelmezte a kendertermesztés megkezdését a legalizáció elfogadása óta.

De nem kell farmernek lennie ahhoz, hogy saját kendert termesszen. Valójában a kender egy hihetetlen gyógynövény szövetséges, amelyet nem csak meglepően könnyű termeszteni, de rengeteg előnnyel jár az otthoni termesztők számára is, ahogy az is ha megtudjuk a különséget a THC ÉS CBD között.

Hogyan termeszthet kendert otthon?

A kender a kannabisz növények olyan kultúrnövénye, amely a szárított virágokban kevesebb, mint 0,3% THC koncentrációt tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy bár a kender és a kannabisz technikailag ugyanaz a növényfaj, a kendertől nem lehet betépni.

Egyesek szerint a kendertermesztés valójában olyan amerikai, mint az almás pite, mivel az Egyesült Államokban a farmereknek az 1700-as években törvényileg kötelező volt a termesztése, mint alapnövény. Az alapító atyák közül sokan termesztettek kendert, köztük George Washington is.

kender

A kender otthoni termesztése ugyanolyan egyszerű, mint bármely más zöldség vagy fűszernövény termesztése. Mindössze némi földre, cserépre vagy kerti ágyásra, magokra, vízre és sok napsütésre van szükség. A kendernövények elég nagyra nőhetnek, ezért győződjön meg róla, hogy elegendő helyet biztosít számukra, hogy elterülhessenek és felnőhessenek. Imádjuk ezeket az egyszerű induló készleteket a Pot For A Pot-tól, és a termesztési útmutatójuk remek kiindulópont az első kendertermesztőknek.

A „fű” elnevezés nem véletlenül kapta a nevét – a kendernövények arról ismertek, hogy szinte bármilyen éghajlaton képesek növekedni, és különösebb ápolás nélkül is jól fejlődnek. A kertészek örömmel fogják tudni, hogy a kender meglehetősen szárazságtűrő, és nem igényel sok vizet. Ezek a növények a rossz talajt is elviselik, bár a megfelelő tápanyagokkal való táplálásuk a szezon során nagyobb virág- és magtermést fog elősegíteni.

A kender nem csak azért nagyszerű növény a kertben, mert könnyű, hanem mert más növények számára is hasznos. A kender képes elriasztani a kártevőket, így nagyszerű társa a zöldségeknek és más fűszernövényeknek. A kendernövények emellett nagyszerű talajépítők és bioremediátorok, amelyek kivonják a nehézfémeket a talajból, miközben hasznos tápanyagokat kötnek vissza a talajba, amelyekből más növények gyökerei táplálkozhatnak.

Miért jó az otthoni termesztett kender neked?

Az otthoni kendertermesztés amellett, hogy könnyen termeszthető és jótékony hatással van a kert többi növényére, azért is ideális, mert így teljesen növényvédőszer-mentes termést nevelhet. Annak ellenére, hogy a kendernek valójában nincs szüksége növényvédő szerekre, az ipari gazdálkodók köztudottan permetezik a kendernövényeiket. A saját termesztés azt jelenti, hogy garantáltan organikus termést kap, amelyet nem szennyeztek durva vegyi anyagokkal.

Még mielőtt élvezhetné a termést, az otthoni kendertermesztés komoly előnyökkel járhat a fizikai és mentális jólétére nézve. A kertészkedés bizonyítottan javítja az egészséget. A szabadban való tartózkodás, a testmozgás és az élő növény gondozása mind olyan apró cselekedetek, amelyek csökkentik a szívverést, fokozzák a véráramlást és az anyagcserét, és nyugalmat hoznak az elmédbe. Sokan úgy is gondolnak a kertészkedésre, mint egy mozgó meditációra, amely segít enyhíteni a szorongást és javítani a mentális egészséget.

De ez csak a kezdete azoknak az előnyöknek, amelyeket a házilag termesztett kender nyújthat Önnek! A növényed leveleket, virágokat, magokat és szárakat fog termelni, amelyeket felhasználhatsz organikus, fenntartható, barkácsolt termékek előállítására, hogy támogasd az életedet és a wellness-rutinodat.

Top