You are here
Home > Otthon >

Hogyan használjuk ki télikertünk?

télikert

Kevés szó esik a télikert esetében arról, hogy milyen lehetőségek rejlenek egy ilyen jellegű építészeti megoldásban üzleti célból. A következőkben igyekszünk ezeket a lehetőségeket számba venni és ötleteket adni. Hátha Ön pont ezen ötletek alapján építteti meg álmai télikertjét, melynek hatására aztán fellendítheti közvetlenül, vagy akár közvetve vállalkozását. Mielőtt azonban belevetnénk magunkat az „üzleti világ” télikertjeibe, egy olyan felhasználási móddal kezdünk mely, ha nem is közvetlenül a vállalkozásunkat, de a munkahelyi teljesítményünket mindenképp pozitívan tudja befolyásolni.

Télikert mint munkahely?

Manapság a télikert – pláne a covid 19 világjárvány okán – oly’ népszerű home office-ra egy tökéletes megoldás lehet, mely az év 365 napjában használható. Munkahelyünkön sokan egész nap egy mesterségesen megvilágított irodahelyiségben ülünk, mely által könnyebben elfáradunk, egyre nehezebben tudunk koncentrálni is. Nem ritka, hogy ablak sincsen egy iroda egyes helyiségeiben. Ha ehhez hozzátesszük, hogy a legtöbb esetben többen is ülünk egy helyen akkor máris előttünk a kép, ahogy mindenki telefonál, egymással beszélget, klimpírozik a számítógépen. A lényeg, hogy emiatt nem tudunk koncentrálni, mondjuk a szerződés megírására, amit a főnökük kért tőlünk már tegnap. Az otthoni munkavégzés lehet áldás egy ilyen esetben, pláne ha olyan munkánk van, ami különösen nagy odafigyelést igényel vagy, ha szükségünk van a kreativitásunkra, illetve némi inspirációra.

télikert

Az irodahelyiségek nagy többségében ingerszegények és elnyomják az embert. Egy ízlésesen berendezett télikert a természetes fényáradattal és a körülöttünk lévő, friss oxigént termelő növényeinkkel meg sokszorozhatja teljesítményünket. Abban ez esetben pedig egyenesen nyerő helyzetben vagyunk, ha üzletemberként/üzletasszonyként itt fogadhatjuk ügyfeleinket. Nem csak elvarázsoljuk a gyönyörű környezettel ügyfelünket, leendő üzlettársunkat, de senki sem zavar a tárgyalásban, hiszen még a család többi tagja elől is el tudunk vonulni, ha esetleg ők is otthon vannak nap közben. Ez egy tökéletes lehetőség, ha olyan a hivatásunk, ami megengedi az otthoni munkavégzést. Ráadásul munkánk befejeztével – nyilván itt számít azért a méret – ugyanúgy pihenésre is használhatjuk akár egymagunk, akár szeretteink társaságában.

 

Télikert ami fellendíti a vállalkozásunkat

 Nem titok, itt elsősorban a vendéglátó helyiségekre gondolunk. Legyen akár egy hangulatos kávézónk, vagy egy éttermünk, egy igényes télikertépítés/teraszbeépítés óriási (verseny) előnyünkre válik. Kezdjük a leg alapvetőbb pozitívummal: egy télikerttel növeljük a vendégtér méretét, mely értelemszerűen többletbevételt és plusz nyereséget generál. Ha a meglévő teraszunkat építtetjük be, akkor pedig az időjárás többé nem szólhat bele a forgalmunkba, az év 365 napján teljes kapacitással működhet vendéglátó helyiségünk, ami persze tavasztól őszig ismét nyitott teraszként üzemelhet a megfelelő nyilászárók használatával.

télikert építése

Tökéletes masszázshelyiség a télikertben

 Tökéletes választás lehet a télikert masszőröknek is, hiszen a masszázshelyiségek általában exkluzív környezetet kívánnak és a vendégek számára alapvető szükséglet ilyenkor a nyugalom. Ezt az érzetet kiválóan tudja hozni a növényekkel díszített télikertünk mely oxigén dús is ez által.  Itt persze gondolnunk kell az árnyékolásra is mindenképp, hogy az avatatlan szemek ne zavarják vendégeinket és minket sem.

Top