You are here
Home > Lakberendezés >

Guruló szekrények a konyhában

Guruló szekrények a konyhában

Néhány tippet szeretnék adni azoknak, akik inkább az ötletes megoldásokat kedvelik a konyhában. Az ötletes megoldásokra inkább a kisebb konyhákban, vagy étkező-konyhákban van szükség, hiszen a nagy konyhákban mindennek egyszerűbben találhatunk helyet.

A konyhában mindennél fontosabb a praktikusság. Az egyszerű világos színek sokszor jobban koszolódnak, ezért mindenképpen fontos, hogy olyan anyagokat válasszunk, amelyek könnyen takaríthatóak. A kezeletlen,vagy sokszor csak annak tűnő fafelületek nem mindig a legideálisabb megoldások. A konyhákban nagyon fontos a megfelelő színösszhatás kiválasztása, kisebb terekben szellősebb, világosabb, vidámabb hatású tereket igyekezzünk kialakítani.

Nagyon lényeges tényező a takaríthatóság is. Nagyon gondoljuk át, hová szeretnénk nyitott polcokat, letörölhető csempéket, akasztó és tárolófelületeket, mert egy-egy rossz döntés csak még több munkát adhat. A kis konyhákban nagyon jó ötlet a munkafelületek alá plusz kihúzható munkalapokat szerelni. Jó ötlet – ha a konyhában étkezőt is szeretnénk -, hogy összecsukható székeket és könnyen áthelyezhető, összecsukható asztaltípust válasszunk.

A konyha felszereltségét mindig a háztartás méretéhez igazítsuk. Ha keveset használjuk a konyhát, mindenképpen gondoljuk át mire is van szükségünk. Ha csak évente egyszer sütünk, talán érdemes lenne átgondolni, egyáltalán szükségünk van-e rá.

Rendkívül jó és praktikus megoldás kis konyhák esetében, ha több gurulós szekrényt alkalmazunk, melyeket „összeszerelt” állapotban a pult alá tolva tárolhatunk. Az ilyen elemes, tologatható szekrényekkel még sokoldalúbban használhatjuk fel a konyhánk adta lehetőségeket, és a tetejük plusz tároló vagy munkafelületként szolgálhat, ha mégis nagyobb ebédet szeretnénk készíteni.

Top