You are here
Home > Szauna >

Lehet-e az infraszaunát használni a terhesség ideje alatt?

infraszauna

Az emberi szervezetben az áldott állapot 9 hónapjában igen sok új működési folyamat zajlik le, illetve számos tevékenység megváltozik. Ezeket semmiképpen nem szabad figyelmen kívül hagyni, ugyanis a kismamák innentől kezdve felelősséggel vannak nem csak saját, hanem magzatuk egészsége iránt is! Bár az infraszauna karitatív hatásairól már beszámoltunk, és ezek ma már valóban kutatásokban is igazolt tények, mégsem lehet azokat minden esetben élvezni. Az infrasugarak által beindított folyamatok másképp zajlanak egy normál emberi szervezetben, mint egy várandós nő szervezetében.

Először is, amit semmiképpen ne felejtsünk el, hogy az infrasugarak nem a levegőt, hanem a szervezetet melegítik fel, és a hullámok akár képesek a bőr alá 4-5 cm-rel is behatolni. A szervezetnek ez a mélysége már hatással lehet a magzatburokra, ezáltal a magzatvízre, hiszen felmelegítheti azt, és az már károsíthatja az embrió egészségét is. Melyek ezek a negatív hatások?

  • A terhesség utolsó hetében beindíthatja a szülést!
  • Mielőtt végleg távoznak a szervezetből az infraszaunázás közben felszabaduló méreganyagok, előtte a véráramba kerülnek, és ez a magzatra igen ártalmas lehet! Ugyanakkor ezt a tényezőt a szoptatás ideje alatt sem szabad figyelmen kívül hagyni, mivel az anyatejbe ugyanúgy bekerülhetnek a méreganyagok a véráramon keresztül!

Az infraszauna használata tehát igen kockázatos mind a magzatra, később az újszülöttre, mind pedig a kismamára nézve, éppen ezért mindenképpen kérje ki nőgyógyásza vagy háziorvosa véleményét mielőtt használatba venné kismamaként az infraszaunát!

Top