You are here
Home > Szabadidő >

Budapest reptéri transzfer

budapest airport shuttle

A Budapest Airport még a tavalyi év végén a megnövekedett utasforgalom hatékony lebonyolítása érdekében a repülőtéri poggyászosztályozó rendszer kibővítéséről hozott döntést.

Az új csarnok elkészültével az utasok csomagjainak az átvilágítását a legmodernebb technológia alkalmazásával fogják végezni. Az építkezés már jelenleg is tart, és a tervek szerint közvetlen a 2. Terminál központi csarnoka mellett a nyár folyamán átadásra kerül.

Az épülő létesítmény formatervezett, illeszkedik a SkyCourt dizájnjához, és további bővítésre is alkalmas, ha a megnövekedett utasforgalmi helyzet azt kívánná. A Budapest Airport területén jelenleg egyéb fejlesztések is zajlanak, a csomagrendszert átvilágító berendezéseket „Standard 3” berendezésekre cserélik, az Európai Uniós irányelvekkel összhangban. A csarnok nyári nyitását szeptembertől követni fogja az új átvilágító berendezések bevetése is. Érdekessége a rendszernek, hogy a komputertomográfia (CT) elvén működő, nagy kapacitással rendelkező berendezések háromdimenzióban mutatják a poggyásztartalmat, amely a biztonsági ellenőrzések precizitását növelik.

A közelmúltban a Budapest Airport, amely a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője, közleményt adott ki, amelyben beszámolt az idei év drasztikus utasszám-csökkenésről. A jelenlegi becslések szerint idén 9-11 millió lehet a cég utasforgalma a tervezett 17 millió helyett, de remélik, hogy az utazási kedv fokozatosan visszatér. Az utasforgalom csökkenése számos egyéb területen is kifejti a kedvezőtlen hatását. Az utasok által igénybe vett transzferszolgáltatások iránt is lecsökkent a kereslet, például a BKK által közlekedtetett, a repülőtérről a belvárosba közlekedő 100E transzferbusz átmenetileg nem közlekedik.

A légiutas forgalom enyhe mértékű növekedése mellett a utasoknak számos lehetőség van előre repülőtér transzfer foglalást végezni.

Manapság egyre növekedik azoknak a cégeknek a száma, amelyek, kedvező megoldást kínálnak a repülőtér megközelítéséhez. A justbudapest.com weboldal összegyűjtötte lehetőségeket azoknak, akik a kényelmesebb közvetlen a repülőtérre való utazást részesítik előnyben.

Top