You are here
Home > Vállalkozás >

Hogyan lehet sikeres virágtermesztő vállalkozást létrehozni? Tanácsok a Jooble-tól

kertészet

Milyen üzleti lehetőségeket rejt a virágtermesztés? Az aktuális piaci kérdések és a vásárlói igények felmérésében segít a Jooble álláskereső portál

A virágtermesztés egy olyan foglalatosság, amely összeköti a kellemest a hasznossal: ezzel a tevékenységgel megörökíthetjük a természet adottságait és újabb csodálatos dolgokat tehetünk hozzá. Virágokat nevelni és szaporítani egy mindig aktuális és izgalmas vállalkozás ötlete is lehet. A virágok olykor szavak helyett beszélnek, ünnepnapokon a legtöbbször egy szép virágcsokor a fő meglepetés vagy az ajándékhoz mellékelt gesztus. De mi a helyzet az üzleti részével? Ha szenvedélyed a virágtermesztés, és szeretnél saját vállalkozást építeni ezen a területen, mindenképp érdemes fontolóra venni, hiszen a kezdeményezés nagyon is jól sülhet el. Amint megérted a piaci keresletet, a legújabb trendeket és az aktuális problémák kihívásait, tisztább képet kaphatsz a jövőbeli vállalatod esélyeiről. A Jooble álláskereső portál olyan lehetőségeket kínál, amelyek a kertészkedéssel és a virágtermesztéssel kapcsolatosak lehetnek és segíthetnek a tervek konkretizálásában. A Jobble oldalon Győr állásajánlatai találhatók meg, amelyek első lépésként bemutatják, milyen lehetőségeket rejt a virágtermesztés művészete.

Hogyan építhetsz sikeres vállalkozást virágtermesztésből? A cikkben kitérünk néhány részletre, amelyek segítséget nyújthatnak az ötleteléstől egészen az álmok megvalósításáig. 

A virágtermesztés, mint kellemes és hasznos tevékenység

A virágtermesztés, mint szinte minden szabadidős foglalkozás, sok szempontból értékes és egészséges. A természettel való közelség jó hatással van az immunrendszerre, hiszen rendszeres mozgást és szabadidős tevékenységet jelent. Nem hiába mondják, hogy minél szebb környezetben élünk és dolgozunk, annál jobb a hangulatunk és az általános jólétünk. Virágokkal foglalkozva nem csupán az a tudat éltet, hogy állandó jelleggel valami újat és szépet hozunk létre, hanem mások örömét is megfigyelhetjük, amikor egy csokor virággal és egy hatalmas mosollyal lépnek ki az üzlethelyiségből. 

Vajon mennyi lehetőség rejlik a virágtermesztésben? Mindössze csokrok tervezése és készítése? Bizony, hogy nem! Inspirációul a Jooble álláskereső portál oszt meg néhány ötletet a saját vállalkozásra törekvők számára.

kertészet

A sikeres üzlet titka: meg lehet élni virágtermesztésből?

Amikor saját vállalkozás nyitására készülünk, tudnunk kell, milyen körülmények segítik és nehezítik meg a munkát. Például azok, akik saját kerttel rendelkeznek és meglehetősen alacsony a költségvetés, logikusan érdemes abból kiindulni, ami már adva van. Az internet segítségével megismerhetők a ház melletti kertben termeszthető növények, amelyek idővel és okos hozzáállással kiváló üzleti lehetőségeket is kínálhatnak. Viszont ahogy említettük, a virágok nem csupán csokorkészítést jelentenek. Ismerjük meg a lehetőségeket, amelyekből természetesen sokkal több lehet, mint a felsoroltak:

  • Online és offline üzlet: 

Elsőre talán furcsán hangozhat, mármint az online része, pedig van benne logika… Egy virágüzlet számára nem feltétlenül szükséges fizikai boltot fenntartani! Az online lehetőségek ugyanolyan jól működhetnek megfelelő mennyiségű energia és marketing befektetésével. A megrendelők aktuális lehetőségekre és modern válaszokra vágynak, illetve gyors szolgáltatásra – ha ez a három megvalósítható, már nagyon jó úton jársz.

  • Rendezvényszervezés: 

A virágtermesztés sok ember számára adott lehetőség, a rendezvényszervezés lebonyolítása azonban már egy nagyobb falat. Megfelelő portfólióval és visszajelzésekkel viszont hihetetlenül jó online platformot lehet indítani. Esküvők, szakmai konferenciák, születésnapok, egyéb hasonló események – szinte minden ilyen rendezvényen szeretik a helyesen és jól elrendezett virágos kiegészítőket. Így a rendezvényszervező, aki a virágok harmonizálásával foglalkozik, napjainkban igencsak keresett szakember.

  • Látványterv:

A kertes házzal rendelkezőknek nem mindig van idejük és energiájuk a kerti résszel foglalkozni. Ilyenkor veszik igénybe a kertészek és a tervezők segítségét, akik elvégzik a munka javát: megtervezik a kert külalakját, igény szerint elültetik a virágokat, fákat vagy bokrokat, majd akár karban is tartják őket. Minden az igényektől függ, de mindenképp érdemes elgondolkodni egy ilyen cégen. A pozitívumok kellett számítani kell arra is, hogy a téli szezonban valószínűleg elég kevés elvégzendő feladat lesz a láthatáron.

  • Nemzetközi szállítás és szervezés

A virágtermesztésre úgy is lehet gondolni, mint egy világszintű szervezetre, ami összeköti a különböző régiókat. Igazából így is működik: a világ különböző tájain őshonos növények hogy kerülnek hozzánk? Természetesen az import és az export az, ami ilyenkor szóba jöhet. Kialakítva egy olyan hálózatot, vagy olyan virágokat termesztve, amelyek felkeltik a nemzetközi kollégák érdeklődését, célszerű lehet létrehozni egy határakon átnyúló közös partnerséget.

Virágtermesztéssel foglalkozni egy bátor ötlet, ami több eséllyel csak idővel adja meg a várva várt eredményeket, viszont egy nagyon kellemes és hasznos foglalkozás. Saját vállalat nyitása előtt mindenképp érdemes piackutatást végezni az aktuális trendekről és igényekről, felmérni az esélyeket és üzleti tervet készíteni a megfelelő minőség létrehozása és fenntartása érdekében. 

Top