You are here
Home > Lakberendezés >

Mitől lesz otthonos a nappali? Az otthonos nappali kellékei

nappali

A nappali nemcsak az otthonunk dísze, de funkciója miatt fontos szerepet tölt be a mindennapi életünkben. Az otthonossá tételéhez azonban nem kell mélyen a pénztárcába nyúlni, számos ötlet gyors és látványos eredményt hoz. A nappali színénél nagyon fontos, hogy az otthon lakói számára melegséget, és harmóniát biztosítson, de érdemes a zsúfoltságot keltő bútoroktól is megszabadulni.

Míg a lakások konyháinak és fürdőszobáinak felújítása komoly költséggel jár, addig a nappalit jól átgondoltan jóval könnyebben tudjuk megújítani. Általában a nagyobb alapterületű lakásokkal rendelkezők számára külön hálószoba áll rendelkezésre. Így a nappali az egész család kényelmes időtöltését, vendégek fogadását teszi lehetővé. Kényelmes ülő, és fekvőgarnitúrák kaphatók amelyen kifejezetten jól esik a munka után leheverni, vagy a tévét nézni, olvasgatni.

A barátságos nappali a lakók komfortérzetét javítja. Sokan gondolkodnak el, hogy hiába a kényelmes bútorok, mégis valami hiányzik a jó érzéshez, a feltöltődéshez és a nyugalom légköréhez. A problémákat általában a zsúfoltságban, és a nem megfelelő falszínekben érdemes keresni.

Sokszor az a probléma, hogy az évek alatt túl sok mindent zsúfoltunk össze egy helyiségben, de az is gyakori, hogy a nappali festésekor egy divatos trendi falszín mellett döntöttünk.

nappali

Világos pasztellszínek a nappaliban

Az otthonunkhoz harmonizáló szín kiválasztása gyakran okoz nehézséget. Egy világos, barátságos szín általában tágas hatást kelt, ezért mindenképpen érdemes fehér illetve pasztell színárnyalatokban gondolkodni. A hideg színek helyett válasszunk meleg árnyalatokat. A bézs és árnyalatai az egyik legnépszerűbb színek, de érdemes több színmintát megtekinteni, hiszen a helyi fényviszonyok között és nagyobb felületen más-más eredményt mutatnak. A hófehér falakat is sokan választják, hiszen fehér fal a tisztaság szimbóluma, ráadásul nem nehéz tisztán tartani.

Az otthonosság kulcsszava a tágasság

A megfelelő szín mellett a tágasságnak kiemelt szerepe van. Minél több a rendelkezésre álló tér, annál kellemesebb feltételek az otthon használói számára. A lakás adottságaitól függően érdemes a felesleges bútoroktól megválni, például a nagy ruhásszekrényeket a hálószobában tárolni. De jó ötlet egy gardrób helyiség, illetve alvófülke kialakítása is a nagyobb belmagassággal rendelkező lakásokban.

Top