You are here
Home > Ingatlan >

A fenntarthatóság nem csak a lakosságnak, de a fejlesztőknek is fontos

fenntartható otthonok

A fenntartható építészetről egyre többet hallani napjainkban, a felmérések szerint nemcsak a lakosság, hanem az ingatlanfejlesztők számára is prioritások közé tartozik. Ugyanakkor egyre több irányzat jelenik meg, mint például a Slow Cities mozgalom, amelynek a városi életminőség javítása áll a középpontjában.

A fenntartható fejlődés fogalma az 1980-as években került be a köztudatba, mára azonban az építészettel kapcsolatos párbeszéd szerves részét képezi. A fenntartható építészetről nem egy elszigetelt tevékenységről kell gondolkodni, hanem egy átfogó komplex rendszer részeként. Azonban, hogy ez a jövő szempontjából ne csak egy jól hangzó terv maradjon, ahhoz szemléletformálásra van szükség.

Az építészet az esztétikai érzetünkön túl a szellemi és fizikai életünkre is jelentős hatással van így egyre nagyobb a jelentősége az egészségünk és a környezetünk megóvásának. A közelmúltban végzett lakossági felmérés szerint a megkérdezettek 21 százaléka véli azt, hogy a fenntarthatósági szempontok az építőiparban is nyomon követhetők.

fenntarthato epulet1 min

Ezt a tényt  számos új ingatlanfejlesztés igazolja vissza, mint például a Budapest 13. kerületében megvalósuló Duna Terasz Grande, ahol tervezéskor kiemelt szerephez jutottak a tájépítészeti szempontok is.

A beruházás környékén több mint kétezer négyzetméternyi zöldfelület bővüléssel számolhatnak az új, és már itt élő lakosok. A környék a kerületen belül is a kiemelt övezetekhez tartozik, a Dunához való közelség a természetes terek a duna-parti sétányok, vagy hajókikötő miatt.

A változatos kialakítású otthonok igazodnak a különböző élethelyzetekhez, hiszen első otthonként kis alapterületű lakások, de akár 2-4 szobás tágas otthonok egyaránt megtalálhatók.

A felső szinten kialakítandó penthouse lakások pedig kifejezetten extravagáns enteriőrt kedvelők számára nyújtanak – a bámulatos panoráma élvezete mellett – prémium életfeltételeket. A fenntarthatósági szempontok a lakásokhoz tartozó kerteknél is megjelenik, ugyanakkor az elválasztó sövénynövényzettel elhatárolt gyepfelületek a hétköznapi intimitást a privát szférát biztosítják.

A projekt emellett kedvező a közösségi terek mennyisége és minősége tekintetében, így a játszótérrel felszerelt belső kertek, grillterasz és jóga terasz, valamint napozóterasz is a lakók kényelmét és a kikapcsolódást biztosítja.

Top