You are here

Cseppfolyósított gáz telepítése

gáz

Korszerűsítené otthonát? Olyan felújításon gondolkodik, mely nemcsak kényelmet hoz, hanem jó befektetés is? Ha igen, akkor vegye fontolóra, hogy az otthonát PB-gázzal lássa el!

A hagyományos fűtési módok, legyen ez fa- vagy szénalapú fűtés, több hátránnyal járnak – gondoskodni kell a fűtőanyag biztosításáról, a tűzrakásról, nem beszélve a keletkező piszokról. Napjainkban pedig már gondolnunk kell gyorsan növekvő árakra és a környezetünkre gyakorolt hatásokra is.

A PB-gáz gáz környezetkímélő – hiszen majdnem maradványok nélkül ég el –, és hatékony energiaforrás. Mi több, nem kell olyan gyakran gondoskodni a fűtőenergia biztosításáról. A PB-gáz telepítésének legegyszerűbb módja, ha az otthonunkat tartályos gázra kötünk rá. Ez a megoldás egyszerűbb, ha új építésű házról van szól, de adott esetben a már meglévő rendszert is át lehet alakítani úgy, hogy a PB-gáz telepítése lehetséges legyen. Ebben az esetben kulcsfontosságú a munkálatok megterveztetése és szakértői vélemény elkészítése. Ha ezzel elkészültünk, ki kell választani az igényeinknek megfelelő tartályt. A gáztartály telepítését és üzembe helyezését szakértők végzik majd. Egyes esetekben a gáztartályt el lehet látni távvezérlésű szintmérővel, így ha pótlásra van szükség, értesítést kapunk a diszpécsertől. Megfelelő előkészítéssel és tervezéssel a telepítés gyors, a rendszeres karbantartás és felülvizsgálatok biztosítják a rendszer biztonságát. Esetleges üzemzavarok esetén is könnyen kapcsolatba léphet a szolgáltatóval.

A cseppfolyósított gáz magas minőségű és sűrű, így hatékony és gazdaságos energiaforrás, ezért megtérülő befektetésről van szó, egyben kényelmet, tisztaságot és környezetkímélő megoldást is jelent. További előnye az energiabiztonság – tartályos gáz esetén függetlenek vagyunk a hálózati gázellátástól, és mivel nagy mennyiségben vesszük egyszerre, stabil árat fizetünk érte. A ház gyorsan felmelegszik, és arra sem kell vesztegetünk időt, hogy tüzet rakjunk. Előnyös megoldás környezetünk szempontjából is – az égése során majdnem teljesen el ég el, ezért a PB-gázra való váltás jó változást hoz a környezetünknek is.

Top