You are here

Bejárati ajtó – fő a biztonság

Egy otthon elsődleges védelmi vonalát a bejárati ajtó adja – ha az stabil, biztonságban érezzük majd magunkat. A bejárati ajtó cseréje sem a munkálatok hosszát, sem azok összegét tekintve nem jelent drasztikus kiadást, mégis hatalmasat dob otthonunk összképén.

Első a biztonság

Ha a bejárati ajtóval gond van, nem alszik nyugodtan az ember a saját otthonában sem. Elég, ha elveszítettük a kulcsunkat, máris aggódni kezdünk, pedig ez a probléma még megoldható egy zárcserével. Más a helyzet, ha régi, elavult az ajtónk szerkezete – egy ilyen a hozzáértő betörőnek szinte meghívót jelenthet. Ha az ajtónk lötyög, szelel, nem záródik megfelelően, mindig ott motoszkál majd az emberben, amikor elhagyja az otthonát: mi van, ha éppen most történik baj? Éppen ezért van szükség egy jó minőségű, stabil bejárati ajtó beszereltetésére.

Minden kérés megoldható

Nem kérdés, hogy jelenleg a műanyag bejárati ajtók a legnépszerűbbek, ezek maximális biztonságot nyújtanak, és az árukat tekintve is elérhetők. A minőségi megoldások a lehető legmagasabb védelmet garantálják, ami nem azt jelenti, hogy lehetetlenné válik betörni a házba, de jelentősen lecsökkenti ennek a kockázatát. Az egyedi méretben készülő műanyag bejárati ajtók tökéletesen passzolnak az adott otthonba, éveken át megtartják formájukat. Természetesen a megfelelő színt is kiválaszthatjuk egy rugalmas, tapasztalt beszállító esetén. Fontos tudni, hogy a bejárati ajtó cseréje esetén nem kell hónapokig várni arra, a minőségi szolgáltatók esetében felár nélkül is akár kilenc nap alatt elkészülhet az egyedi méretű modell.

Javítja az életminőséget

A biztonság mellett is vannak előnyei egy új bejárati ajtónak. Kiemelkedik ezek közül az esztétika, azaz az új ajtó feldobja az egész ház megjelenését, de egy lakás bejárati részét is újjá varázsolhatja. Emellett meg kell emelnünk az életszínvonalunk szempontjából fontos hozadékokat, az egyik a hőszigetelés, a másik a hangszigetelés magasabb minősége. A hőszigetelés fontosságát kár is ecsetelni: az új bejárati ajtó eléri, hogy ne az utcát fűtse az ember. A hangszigetelés azért fontos, mert ha az utcafrontra néz az ajtó, rengeteg zörej és nesz szűrődhet be, hogy az autók pöfögéséről ne is beszéljünk. Egy új ajtó ezt a problémát is megoldja, azaz az ablakcsere mellett ez a legjobb dolog, ami az otthonunkkal történhet.

Top