You are here
Home > Otthon >

Varázsolj meleg otthont albérletben is!

albérlet

Az otthonteremtés kapcsán elsősorban egyfajta életérzés jut eszünkbe, ami a biztonsággal és a kiszámíthatósággal függ össze. De vajon hogyan valósítható ez meg akkor, ha az ingatlan tulajdonjoga nem a miénk, és tulajdonképpen csak használói vagyunk a háznak, lakásnak? Sokan élnek így, akár anyagi okok miatt, akár az aktuális élethelyzettel összefüggésben. A tanulmányok vagy a munka elszólíthat az állandó lakóhelyről, és persze nem mindegy az sem, hogy megengedhetjük-e magunknak a lakáshitel felvételének luxusát, főleg a mai hitelajánlatokat látva.

Kiszámítható, megbízható feltételek

Az albérlet azonban nem jelent egyet azzal, hogy kényelmetlenkedve, a tulajdonos látogatásaitól tartva kellene mindennapjainkat tölteni. A kiszámítható körülmények akkor is megteremthetőek, ha egy ideig még vársz az ingatlanvásárlással. A Professional Premium Property szakemberei azon dolgoznak, hogy az albérletet keresők megtalálják a számukra minden szempontból ideális bérleményt. Legyen szó egy teljes ingatlanról, vagy akár egyetlen lakrészről, szobáról, a biztonság és a kiszámíthatóság kiemelt jelentőséggel bírnak az egyén életében.

Az otthon melege: amikor szó szerint értjük

Az elmúlt hónapokban az otthon melege egészen újszerű jelentéstartalmat kapott. Egy energiaválságba száguldva az albérletválasztás során is rendkívül fontos, hogy megfizethetően használható ingatlanra essen a választás. A gázzal történő fűtés szinte biztosan nem számít költséghatékonynak, de persze az ingatlan szigeteltsége, korszerűsége is befolyásolja a várható kiadásokat.

Az eladó ingatlanok esetében felértékelődtek a kis alapterülettel rendelkező, korszerű típusok, és ez az albérleti piacon sincsen másként. A nagy helyiségek, a kifűthetetlen szobák, a szigetelés nélküli, régi polgári házak és az un. Kádár-kockák kora lejárt, s ezt egyre többen kezdik felismerni. Nagy számban jelentek meg az eladó ingatlanok között a felsoroltak, a korszerű, energetikai felújításon átesett házak és lakások iránt viszont igencsak megnőtt a kereslet.

Lakberendezés, textíliák, stílus és igényesség

Az otthon melege természetesen azon is múlik, hogy milyen körülményeket teremtesz a 4 fal között. Ha saját bútoraid viszed, attól már alapvetően otthonosabban érzed magad. A választott lakástextíliák alapanyaga igazodhat a téli hideghez. Ma már megfizethető áron elképesztően meleg takarókat, plédeket szerezhetsz be, de másodkézből, second hand üzletekből is hozzájuthatsz új kedvenceidhez. Az otthon melege, mint hangulat, nem pénzkérdés, sokkal inkább jó ízlés szükséges hozzá. Az igényes belső terek természetesen azon is múlnak, mennyire tiszták a falak, a burkolatok, de ezeken felül már saját fantáziádra van bízva, hogy milyen enteriőrt teremtesz akár az albérleten belül is.

Nagyszerű dolgok kis alapterületen

A kisméretű fürdőszoba ugyan okozhat bosszúságot, de ma már olyan praktikus bútorokat szerezhetsz be, melyekkel minden négyzetmétert ízlésesen és ötletesen hasznosíthatsz. Arra érdemes figyelni, hogy kerüld a zsúfoltságot. Az apróságokat halmozd a manapság nagyon divatos fonott kosarakba, ezek gondoskodnak az egységes megjelenésről, miközben mindennek megvan a maga helye.

Az energiatakarékosságot fókuszba helyezve pedig, érdemes egy pulcsival többet felvenni, vagy legalábbis előkészíteni, hogy ne a termosztáthoz nyúlj, ha néha kicsit hűvösnek érzed a levegőt. A forró italok, a meleg takarók csodákra képesek, főleg a szívedhez közel álló társaságában.

Top