You are here
Home > Otthon >

Törölköző trendek akár vegánoknak is

A vegán és a minden mentes életmód egyre több elkötelezett követőre talál. Így nem kell meglepődnünk, hogy egyre több vegán például bambusz használati tárgy jelenik meg a piacon. A fejlődés a hétköznapi textíliáink között is megtapasztalható, ma már a törölköző is lehet vegán.

A törölköző az a háztartási textil, amely mindenkinél megtalálható, különböző színekben és méretekben sorakozik a szekrényekben. Vannak akik, akik a hangulatukhoz, vagy a fürdőszoba színeihez harmonizáló szetteket vásárolnak, de vannak, akik az anyag alapján. A természetes anyagú textilek színe akár a 60 fokos mosást is jó tűri. A szövése alapján lehet frottír, míg régebben a durvább darázsszövés volt a jellemzőbb. A frottír technika lényege, hogy a nedvszívó felületet mindkét oldalán megtalálható hurkok növelik meg. A választásnál a méret mellett érdemes a súlyát is figyelni: minél súlyosabb (például 500 g/m2), annál biztosabbak lehetünk abban, hogy minőségi terméket vásároltunk.

Wellness élmény otthon is

torolkozo min

A pamut minősége alapján is hatalmasak a különbségek, amely természetesen az árban is megjelenik. Érdemes pár igazi nagyméretű, extra szálsűrűségű, puha darabot beszerezni. Az egyiptomi pamut igazi luxus minőség, de a török gyapot is minőségi termék, erős nedvszívó képességű és extra puhaságú textíliát eredményez.

Az organikus bio pamutból készült törölközők jó alternatívát nyújtanak a környezetbarát termékek iránt elkötelezettek számára is. A természetes színezőanyagok azonban jóval kisebb számban fordulnak elő, így ezekből jóval szűkebb színpaletta érhető el.

Bambusz törölközők

A bambuszból készült zoknik számos előnnyel járnak, és kedveltek, nem csoda, ha a törölközők alapanyagául is alkalmazzák. Kifejezetten ajánlják az érzékenyebb bőrűek számára, ugyanakkor a bambusz szálak selymesebb fénye jóval elegánsabb megjelenést kölcsönöz, a pamutból készült textíliáknál.  A bambuszból készült törölköző előnye, hogy a hagyományos pamuttal ellentétben akár 3-4-szer több nedvességet szív fel, mosógépben akár 40 Celsius fokon is mosható. A hajmosás utáni hajszárító törölközővel könnyen és gyorsan száríthatjuk meg akár a hosszú hajat is természetes módon. Első használat előtt célszerű a vegán terméket is átöblíteni.

Top