You are here
Home > Kert >

Praktikus kerti bútorok teraszra, erkélyre

A teraszok és kertek, de még a falatnyi erkélyek is a nyári hónapokban a nappali helyét veszik át. A kellemes időben kényelemes bútorokkal körülvéve élvezzük a balzsamos virágillatot, a madarak csiripelését. A szokásaink megváltozásával az igényeink is megváltoztak, ma már a kinti környezetünkben is tetszetős és szobabelsőre hajazó körülményekre vágyunk.

TERASZ min

Esőbiztos kerti bútorok teraszra, erkélyre

Az igényeink és szokásaink változásával, a terasz felszerelés és bútorzat is jelentős változáson ment keresztül az elmúlt évtizedek során. Manapság a szobabelsőre hajazó hangulat és kényelem lépett előtérbe, amely a kapható anyagok kínálatában is megmutatkozik. A kint használatos bútoroknál – a kényelem mellett fontos, hogy a különböző időjárási viszonyokkal szemben ellenállóak legyenek. Ez azt jelenti, hogy nem csak vízállónak, de a magas UV-sugárzassal szemben is ellenállónak kell lenni. Mivel ezek a bútorok hónapokon keresztül kint vannak, könnyen szennyeződhetnek, fontos, hogy az anyaguk könnyen tisztítható legyen. Vannak víztaszító felülettel ellátott textíliák, amelyek kifejezetten alkalmasak kinti párnák készítésére.

Műrattan, vagy polyrattan bútorok

A természetes anyagú fonott bútorok hiába tetszetősek, nem állnak ellen az esőzésnek. Ma már természetes hatású, vonzó kialakítású műrattan bútorok, kanapék, és szettek kaphatók kedvező áron, amellyel komplex módon rendezhetjük be a teraszt. A kisebb méretű garnitúrák pedig az erkélyeket is otthonossá, trendivé teszik. Könnyen tisztíthatók, víz és UV-állók, további előnyük, hogy egyszerű mozgatást tesznek lehetővé.

Kovácsoltvas bútorok

A mediterrán hangulatú kertekben különösen jól mutatnak a rusztikus, kovácsoltvasból készült bútorok. A megfelelő előkezeléssel ellátott anyagok ára meglehetősen borsos, viszont akik hosszú távra kívánnak berendezkedni, azok számára nem rossz választás, hiszen így sokáig megvédi a korróziótól. Az elegáns külső mellett azonban a hátránya a kovácsoltvas bútornak, hogy nehéz a mozgatásuk, és csak megfelelő vastag párnákkal biztosít kényelmes üldögélést.

Tíkfa bútorok

A minőségi fa mindig divatos, ráadásul a tíkfa nem vetemedik meg és nem korhad el az idők során. Előnye, hogy sima és selymes felülete nem szálkásodik, és jó tűri az időjárás viszontagságait.

Top